Ο γηραιότερος Άγγλος μας μαθαίνει το μυστικό της μακροζωίας

O Bob Weighton, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στην Αγγλία
O Bob Weighton, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στην Αγγλία ITV.COM

Ο γηραιότερος άντρας στην Αγγλία, Bob Weighton, γεννημένος στο Χαλ το 1908, έσβησε 111 κεράκια.

O Bob Weighton, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στην Αγγλία
O Bob Weighton, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στην Αγγλία ITV.COM

Ο Bob Weighton, ο μεγαλύτερος εν ζωή άνθρωπος, είχε γενέθλια στις 29 Μαρτίου .

Ο πρώην δάσκαλος και μηχανικός γιόρτασε 111 χρόνια ζωής με πολλούς φίλους στο διαμέρισμά του, στο Άλτον.

Αντιδρώντας στην έκταση που έχει πάρει το θέμα και στην προσοχή που του έχουν δείξει τα μέσα , ο κύριος Weighton λέει: "Δεν μου αρέσει να βρίσκομαι στο επίκεντρο της προσοχής¨.

ADVERTISING

"Χαίρομαι πάρα πολύ να γνωρίζω καινούριο κόσμο, αυτό είναι μία ευχαρίστηση που έχω. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει τον κόσμο και που έχουν αναπτύξει μία ιδέα για το τί σημαίνει να είσαι άνθρωπος".

Ζήτησε επίσης να μην συνεχίσει να λαμβάνει κάρτα γενεθλίων από την Βασίλισσα όπως κάθε χρόνο, εξηγώντας ότι δεν βρίσκει τον λόγο να μπαίνει σε έξοδα το Έθνος για να στέλνει η Βασίλισσα όλα αυτά τα πράγματα. "Δεν είναι τίποτα προσωπικό", συμπλήρωσε.

"Νόμιζα πως αυτό είναι αρκετό, αλλά μπορεί να το ξανασκεφτώ άλλο έναν χρόνο άμα ζω ακόμα".

Ο κύριος  Weighton με την περσινή κάρτα γενεθλίων του από τη Βασίλισσα
Ο κύριος Weighton με την περσινή κάρτα γενεθλίων του από τη Βασίλισσα ITV.COM

Ο κύριος Weighton, ο οποίος είχε δύο γιους και μία κόρη, 10 εγγόνια και 25 δισέγγονα, δήλωσε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει ραγδαία κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά οι άνθρωποι έχουν παραμείνει ίδιοι.

Ο συνταξιούχος μηχανικός έχει ένα εργαστήριο στο διαμέρισμά του, όπου και φτιάχνει ανεμόμυλους και στολίδια από ανακυκλωμένο ξύλο.

Εξακολουθεί επίσης να ψωνίζει και να μαγειρεύει για τον εαυτό του και πηγαίνει τακτικά στο τοπικό σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας το βοήθημά του για το περπάτημα, για το οποίο δημιούργησε πινακίδα "Bob 111", για τα γενέθλιά του.

Bob 111
Bob 111 ITV.COM

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως "Διεθνές πρόσωπο", ο κύριος Weighton δήλωσε ότι συνεχίζει να ενημερώνεται για τα Παγκόσμια νέα διαβάζοντας το The Economist.

Σχετικά με το Brexit, περιέγραψε την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως "χάος και ρωγμή". "Εγώ πιστεύω ότι εάν υπήρχαν αρνητικά, και υπήρχαν προφανώς αρκετά, θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε στο εσωτερικό του γηπέδου παρά να περπατάμε έξω από το γήπεδο και να λέμε "δεν παίζω".

Πηγή: 

Itv

SHARE:

24Media Network