Έρευνα: Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς

Έρευνα: Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς

Tο "χάσμα των οργασμών" μεταξύ των φύλων και μεταξύ ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού μελέτησαν επιστήμονες

Ο οργασμός παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες και οι ειδικοί προσπαθούν ακόμα να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του και να βρουν όλες τις απαντήσεις σχετικά με αυτόν. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τους άντρες ή τις ομοφυλόφιλες και τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες.

Οι ερευνητές μελέτησαν 52.588 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν σταθερή σχέση. Οι ειδικοί διερεύνησαν το «χάσμα των οργασμών» μεταξύ των φύλων και μεταξύ ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior. Όπως έδειξαν αυτά το ποσοστό των ανθρώπων που συνήθως έχουν οργασμό κατά τις σεξουαλικές τους επαφές είναι:

– 65% για τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες

– 66% για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες

– 86% για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες

– 88% για τους αμφιφυλόφιλους άντρες

– 89% για τους ομοφυλόφιλους άντρες

 95% για τους ετεροφυλόφιλους άντρες

Επιπλέον, με περισσότερους οργασμούς σχετίζονται η καλή επικοινωνία του ζευγαριού, τα προκαταρκτικά, η χρήση σέξι εσωρούχων, η αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου, η δοκιμή νέων στάσεων στο σεξ και η οικειοθελής εκπλήρωση των ερωτικών φαντασιώσεων.

Αντίθετα, το κολπικό σεξ δεν σχετίζεται με περισσότερους οργασμούς.

Στην πραγματικότητα, μόνο το 35% των ετεροφυλόφιλων γυναικών της μελέτης ανέφεραν ότι «πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε» έχουν οργασμό μόνο με το κολπικό σεξ, ενώ το 44% είπαν ότι «σπανίως ή ποτέ» δεν επαρκεί το κολπικό σεξ για να έχουν οργασμό.

Αντιθέτως, το 80% των ετεροφυλόφιλων γυναικών και το 91% των ομοφυλόφιλων είπαν ότι πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε έχουν οργασμό με συνδυασμό της διέγερσης των γεννητικών οργάνων με ερωτικά φιλιά, στοματικό σεξ και κολπικό σεξ.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι υπάρχουν κοινωνικές και εξελικτικές θεωρίες που εξηγούν τα τόσο διαφορετικά ποσοστά οργασμού μεταξύ των ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι πολλοί άνδρες ακόμα πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν οργασμό όταν υπάρχει διείσδυση ή ότι η δική τους σεξουαλική ικανοποίηση είναι το μόνο που έχει σημασία στο κρεβάτι.

Από εξελικτικής πλευράς, η εξήγηση μπορεί να είναι ο διαφορετικός ρόλος που επιτελεί ο οργασμός σε κάθε φύλο.

Στους άνδρες, ο οργασμός γίνεται για να επιτευχθεί εκσπερμάτωση η οποία θα εξασφαλίσει τη διαιώνιση του είδους, ενώ στις γυναίκες διευκολύνει το δέσιμο με έναν μακροχρόνιο σύντροφο που θα στηρίξει τους απογόνους που θα προκύψουν, λένε οι ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

«Ραντεβού» στις 2 Μαρτίου των «εργολαβικών» εργαζομένων του ΕΣΥ έξω από το υπουργείο Υγείας
Καθαρά Δευτέρα: Πόσες θερμίδες κρύβονται στο τραπέζι της Σαρακοστής;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα