Rock n Roll, η επιστροφή: Με ροκ κοκτέιλ που ρολάρουν στην οδό Λουκιανού

Rock n Roll, η επιστροφή: Με ροκ κοκτέιλ που ρολάρουν στην οδό Λουκιανού

Επισκεφθήκαμε το 30 ετών στέκι του Κολωνακίου και κινηθήκαμε για λίγο στο διαχρονικό vibe του.

Ο πολυέλαιος. Η μεγάλη ξύλινη μπάρα. Το πατάρι με τη ροκ κουζίνα από πίσω του.

Η επιστροφή του Rock n Roll στην οδό Λουκιανού, έκανε πολλούς από τους φίλους του να βγάλουν μερικές τσιρίδες χαράς. Ταυτόχρονα, απελευθέρωσε τις παλιές ιστορίες-μύθους για εκείνα τα βράδια που έφευγες από το μαγαζί με γυαλιά ηλίου και πλούσιο υλικό για να έχεις να αναπολείς όταν η διάθεσή σου δεν είναι και τόσο στα πάνω της.

Ωστόσο, επειδή η σύνδεση με το παρελθόν είναι καλή μόνο όταν έχει και ένα μέλλον μπροστά της να χαζεύει, η παραπάνω επιστροφή πρέπει να πούμε ότι συνοδεύτηκε από μερικές πολύ δυνατές αλλαγές. Ή καλύτερα, ας το πούμε εξέλιξη όλο αυτό που συνέβη στο φαινομενικά (από άποψη ντεκόρ, διάθεσης, κόσμου) μαγαζί της οδού Λουκιανού με την επιστροφή του εκεί.

Ο Ηλίας Σκουλάς ή αλλιώς ένας από τους καλύτερους σεφ που έχουμε να μετρήσουμε ως χώρα στο βιογραφικό μας, ανέβηκε στο πατάρι, μπήκε στην κουζίνα και ξεκινήσε μερικά θαύματα. Θαύματα, τα οποία συζητήσαμε και δοκιμάσαμε μαζί του(θα υπάρξει σχετικό κείμενο τις επόμενες ημέρες).

Προς μπάρα μεριά τώρα, κινήθηκε ο Σπύρος Κερκύρας. Ο γνωστός bartender άφησε την έμπνευση του να οργιάσει δημιουργικά όσο πιο ροκ γίνεται και έφτιαξε μερικά πολύ δυνατά κοκτέιλ που θα κάνουν ακόμη και τους πιστούς των σκέτων ποτών να αλλαξοπιστήσουν. Έστω, για το λεγόμενο ‘πρώτο ποτό’ της βραδιάς.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο ‘διάσημα’ του καταλόγου και ακολουθούν με τις λεζάντες του Σπύρου ώστε να πάρεις λίγο μία εικονική γεύση του τι πρόκειται να συμβεί όταν θα αποφασίσεις να βρεθείς μπροστά από την μπάρα του Rock.

Pink Spritz: Aperol με pink grapefruit soda. Το πικρό συναντά το δροσερό μέσα σε μία πισίνα μπουρμπουλήθρας.

Bloody n Rock: Το κλασικό bloody Mary στα πιο πικάντικά του.

Apple Martini: Φρέσκα φρούτα στην πιο ροκ εκδοχή τους.

Negroni: Το τζιν συναντά το βερμούτ και οι νοσταλγοί του ροκ εν ρολ θα κάνουν το τίμιο πάρτι τους.

Τα θρυλικά πάρτι, η δυνατή μουσική, οι θαμώνες που δεν το εγκαταλείπουν ποτέ και που πλέον αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι στην εικόνα και την ιστορία του μαγαζιού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μαγαζιά προσπάθησαν να το ξεπατικώσουν, να το μιμηθούν, να πάρουν στοιχεία του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει κερδίσει μερικούς πολύ καλούς φίλους που το φωνάζουν απλά, ροκ.

Αν υπάρχει μία απόδειξη ότι αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ και δεν ξυπνάει μόνο τα Σαββατοκύριακα, τότε αυτή βρίσκεται στην οδό Λουκιανού. Και μας περιμένει να τα πιούμε μαζί της ακούγοντας ροκ μουσικές και χορεύοντας με ένα ποτό στο χέρι. Ή με δύο.

 

Υ.γ.: Bonus μία φωτογραφία από το τελευταίο αποκριάτικο πάρτι του Rock n Roll. Όχι του παλιού, του καινούριου.

Rock ‘n’ Roll

Λουκιανού 6, Κολωνάκι  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα