"Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη"

"Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη"

Μια διάλεξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που θες να παρακολουθήσεις

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει την τιμή να φιλοξενήσει δύο διεθνώς κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες τον Ακαδημαϊκό κ. Γιώργο Παξινό [Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας] και τον Ακαδημαϊκό κ. Αθανάσιο Φωκά [Πανεπιστήμιο Cambridge] σε μία ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση με θέμα: "Συνείδηση, Ψυχή, Ελεύθερη Βούληση: Πραγματικότητα και Αυταπάτη”. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Τάσος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι δύο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκοί, θα βρίσκονται την Τρίτη 29 Οκτωβρίου – στις 18:00 – στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα [Ακαδημίας 42].

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια της συζήτησή τους, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν τις έννοιες της ψυχής και της ελεύθερης βούλησης. Θα συμφωνήσουν ότι το περιβάλλον λαξεύει τον χαρακτήρα μας από το γεννητικό μας προίκισμα, όπως ο Πραξιτέλης λάξεψε τον Ερμή από μάρμαρο. Επίσης, δέχονται ότι η συνείδηση δεν είναι άυλη αλλά δύναται να εξερευνηθεί από το τρίπτυχο νευροεπιστήμες - λειτουργικές απεικονιστικές τεχνικές - γνωστική ψυχολογία. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Ο κ. Γιώργος Παξινός είναι Ακαδημαϊκός, NHRMC Fellow, του Neuroscience Research Australia και Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

O κ. Αθανάσιος Φωκάς είναι Ακαδημαϊκός με Έδρα μη Γραμμικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες, καθηγητές και φοιτητές ψυχολογίας, λοιπών ανθρωπιστικών επιστημών και επιστημών υγείας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται κράτηση θέσης:

Κα Πηγή Κούτση, Τηλ.: 210 8256708, E-mail: pkoutsi@mitropolitiko.edu.gr

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr

SHARE:

24Media Network