Τεστ για τα μάτια: Εσύ μπορείς να βρεις το επικρατέστερο χρώμα;

Τεστ για τα μάτια: Εσύ μπορείς να βρεις το επικρατέστερο χρώμα;

Το απόλυτο τεστ για να ελέγξεις τα μάτια σου. Βρες τα επικρατέστερα χρώματα και τις αποχρώσεις στις εικόνες και δες αν ανήκεις στο μόλις 3% που μπορεί να τα καταφέρει (Pics)

Αχρωματοψία είναι η αδυναμία της αντίληψης των χρωμάτων.

Όταν έχετε αχρωματοψία, έχετε δυσκολία να ξεχωρίσετε κάποια συγκεκριμένα χρώματα, όπως το κόκκινο και πράσινο ή το μπλε και κίτρινο. Η αδυναμία αντίληψης του κόκκινου-πράσινου είναι η περισσότερο συχνή μορφή αχρωματοψίας. Λιγότερο συχνή παρουσιάζεται αυτή της αδυναμίας αντίληψης του μπλε-κίτρινου χρώματος. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, είναι σπάνιο ένα άτομο που πάσχει από αχρωματοψία να βλέπει μόνο σε αποχρώσεις του γκρι.

Το παρακάτω τεστ θα σε κάνει να τεστάρεις τα μάτια σου και να καταλάβεις πόσο καλά μπορείς να ξεχωρίσεις μεταξύ τους τα χρώματα.

Πρώτο τεστ: Πόσες αποχρώσεις βλέπετε στο παρακάτω ουράνιο τόξο;

Τεστ για τα μάτια: Εσύ μπορείς να βρεις το επικρατέστερο χρώμα;

Βλέπετε λιγότερες από 20 αποχρώσεις: Είστε διχρωματικός, όπως τα σκυλιά, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε δυο μόνο τύπους κωνίων. Το 25% του πληθυσμού είναι διχρωματικοί.

Βλέπετε μεταξύ 20 και 32 αποχρώσεων: Είστε τριχρωματικός, έχετε τρεις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο και κόκκινο). Μπορείτε να απολαύσετε διάφορα χρώματα. Το 50% του πληθυσμού είναι τριχρωματικοί.

Βλέπετε μεταξύ 33 και 39 αποχρέσεων: Είστε τετραχρωματικοί, όπως οι μέλισσες, και έχετε τέσσερις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο). Ενοχλείστε από το κίτρινο τόσο, ώστε δύσκολα αυτό θα βρεθεί σε κάποιο ρούχο στην ντουλάπα σας. Το 25% του πληθυσμού είναι τετραχρωματικοί.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες από 39 αποχρώσεις: Κάτι πάει στραβά! Υπάρχουν μόνο 39 διαφορετικά χρώματα στη δοκιμή και πιθανώς μόνο τα 35 αποδίδονται σωστά από την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι κι αλλιώς.

Και ένα ιδιαιτέρως δύσκολο κουίζ. Μην ανησυχείτε. Μόλις το 3% μπορεί να διακρίνει σωστά τα παρακάτω χρώματα:

SHARE:

24Media Network