Βουτιά στη σακούλα με τα αγαπημένα μας πατατάκια Lay’s

Διαβάζεται σε 6'
Βουτιά στη σακούλα με τα αγαπημένα μας πατατάκια Lay’s

Ένα “behind the scenes” στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas μας ξεναγεί σε όσα εξασφαλίζουν τη μέγιστη ποιότητα και γευστική εμπειρία των Lay’s

Δεν έχει σημασία αν παίζεις «κλασικά», αν προσέχεις την κατανάλωση νατρίου και άρα αναζητάς την εξίσου ακαταμάχητη εκδοχή τους με λιγότερο αλάτι- ή αν και στο πατατάκι σου είσαι gourmet, οπότε επιλέγεις Lay’s με sour cream και μαύρο πιπέρι. Κάθε τι που μοιραζόμαστε, είναι σπουδαίο. Τα Lay’s, το αγαπημένο brand μικρών και μεγάλων, το γνωρίζουν καλά αφού συνδυάζουν, χρόνια τώρα, ακαταμάχητη γεύση και εξαιρετική ποιότητα στο ίδιο σακουλάκι. Και όχι μόνο- όπως ανακαλύψαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στον κόσμο των Lay’s, πίσω από κάθε σπουδαίο πατατάκι, κρύβεται μια σπουδαία πατάτα.

Αυτό που μας έκανε περισσότερο εντύπωση κατά την ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas, είναι οι αυστηρές διαδικασίες που τηρούνται προκειμένου τα αγαπημένα μας προϊόντα να χαρακτηρίζονται από 100% άριστη ποιότητα. Η έμφαση δίνεται φυσικά στην πρώτη ύλη, την πατάτα, καθώς και στις κορυφαίες διαδικασίες παραγωγής. Κάθε πατατάκι Lay’s δεν είναι απλώς ένα πατατάκι. Είναι το αποτέλεσμα αυστηρών ποιοτικών ελέγχων οι οποίοι εξασφαλίζουν αφενός ότι η νόστιμη πατάτα που φτάνει από το χωράφι στο εργοστάσιο είναι σε άριστη κατάσταση, και αφετέρου ότι κάθε βήμα της επεξεργασίας της υλοποιείται στις ιδανικές, λεπτομερώς ελεγχόμενες συνθήκες. 

Γι’ αυτό τα Lay’s είναι απλά ακαταμάχητα! Όχι μόνο χάρη στους μοναδικούς συνδυασμούς καρυκευμάτων, που μας προσφέρουν τη γνώστη, μεγάλη γκάμα γεύσεων, αλλά και χάρη στην άψογη πρώτη ύλη, την πατάτα, που καλλιεργείται από αγρότες με εκπαίδευση και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για την παρακολούθηση της καλλιέργειας.

Όλη αυτή η γνώση για την ακαταμάχητη γεύση και ποιότητα των Lay’s μας προσφέρθηκε απλόχερα όταν, καλεσμένοι σε ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο event στο εργοστάσιο της PepsiCo Hellas στον Άγιο Στέφανο, περάσαμε τις πόρτες που οδηγούσαν στη γραμμή παραγωγής για να παρακολουθήσουμε το ταξίδι της πατάτας από το τσουβάλι μέχρι…το σακουλάκι. 

Φορώντας λοιπόν πλέον όλα τα υποχρεωτικά Μέσα Ατομικής Προστασίας– τι Επίσημοι Ελεγκτές Ποιότητας θα είμασταν διαφορετικά;- μπήκαμε στη σειρά για να κάνουμε την είσοδό μας στις εγκαταστάσεις ελέγχου ποιότητας. Σκουφάκι, γάντια, ειδικά υποπόδια, κάλυμμα κεφαλής, ωτασπίδες και το απόλυτα αγαπημένο μας: το branded ρομπάκι που είχε ήδη αποσταλεί στο πολύ όμορφο welcome kit των Lay’s.

Και μετά άρχισε η ξενάγηση.

Αρχικά παρακολουθήσαμε το «ταξίδι» της πατάτας από την παραλαβή της στο πλύσιμό της και έπειτα στη διαδικασία ξεφλουδίσματος. Από εκεί η πατάτα πλένεται ξανά και κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τηγανίζεται. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο εντυπωσιακό ήταν να παρακολουθούμε χιλιάδες πατάτες να καταφθάνουν χοροπηδώντας πάνω σε ιμάντες κατά την παραλαβή τους, χιλιάδες πατάτες να κάνουν βουτιά σε νερά για να πλυθούν, χιλιάδες πατάτες να ξεφλουδίζονται; Το ξέρατε ότι υπάρχει συγκεκριμένο και αυστηρά καθορισμένο range βάρους και χιλιοστών πάχους ώστε η πατάτα να «περάσει το πάσο» (πλέον σε φέτες) και να φτάσει στο στάδιο του τηγανίσματος; 

Τελικό στάδιο, αυτό της γεύσης: αλάτι, ρίγανη και λοιπά καρυκεύματα προστίθενται και… voila! Τα αγαπημένα μας Lay’s είναι έτοιμα πλέον να συσκευαστούν και να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους προς τον καταναλωτή. 

Η πληροφορία που μας έκανε εντύπωση είναι πως, με όλα τα μηχανήματα που απαιτεί μια τόσο εξονυχιστική διαδικασία ελέγχου ποιότητας, η PepsiCo Hellas μένει πιστή στο στόχο της για παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση*. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του εργοστασίου αυξάνοντας το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% της ετήσιας ηλεκτρικής ανάγκης της εταιρίας, μέσω τοποθέτησης ΦΒ πάνελ στην οροφή των εγκαταστάσεων.

Στην ξενάγηση που μας προσφέρθηκε, είδαμε στην πράξη αυτό που η Group Brand Manager Snacks PepsiCo Hellas, κ. Κλαίρη Πολυχρονίου μοιράστηκε μαζί μας εξαρχής: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην PepsiCo Hellas να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία για τους καταναλωτές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα Lay’ s είναι κορυφαίο brand snack.  Γιατί προσφέρουν μοναδικές γεύσεις σε ένα πατατάκι, το οποίο φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας πατάτες».

Αφήνοντας πίσω μας την ενδιαφέρουσα αυτή εμπειρία, μας είναι πλέον ξεκάθαρο το γιατί οι καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα. Τα Lay’s δίνουν γεύση σε κάθε αγαπημένη μας στιγμή είτε τα απολαμβάνουμε μόνοι μας είτε με παρέα. Είναι ακαταμάχητα γιατί είναι τόσο μα τόσο Lay’s!

 Ανακάλυψε και εσύ τον κόσμο των Lay’s παρακάτω: 

*Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «Winning with Purpose» – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα