24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΗΣ: ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΝ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΑΠ’ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΣΤΕ;

Ένας απ’ τους σοβαρότερους επιστήμονες εκεί έξω ανοίγει τα χαρτιά του και εξηγεί τη μεθολογία του.

Δεν είναι ψευδοεπιστήμη, απλώς καμιά φορά δεν βοηθάτε και εσείς καθόλου με τα μούτρα που έχετε. Τι θα παθαίνατε δηλαδή αν βλεπόσασταν και λίγο;

Είστε σαν να βγήκατε απ’ το πλυντήριο και μετά σας φταίει ο επαγγελματίας. Τι να κάνει κι αυτός; Να μη ζήσει, πώς θα βγάλει λεφτά; Τόσα κορόιδα παρακαλάνε.

Αυτή η γνώση που έχω -ας την πούμε υπερδύναμη για να συνεννοούμαστε-, ευχή και κατάρα είναι, μη νομίζετε. Με το που βλέπω κάποιον ξέρω τι θέλει, τι σκέφτεται και τι πρόκειται να κάνει.

Εσείς βλέπετε έναν αδιάφορο τύπο να περπατάει στον δρόμο, εγώ βλέπω έναν μελλοντικό εγκληματία, έναν δολοφόνο, έναν καταχραστή, ένα κάθαρμα.

Έρχεται πελάτης και με το που τον βλέπω αμέσως καταλαβαίνω τι άνθρωπος είναι και πόσα λεφτά μπορώ να του φάω. Κατευθείαν. Απ’ τις γραμμές του προσώπου φαίνονται όλα.

Αφού καμιά φορά φοβάμαι μην το στρέψω στον εαυτό μου. Στο σπίτι δεν έχω καν καθρέφτη. Έχω αφήσει επίτηδες μούσια για να μη μπορώ να με φυσιογνωμήσω. Κρύβω τις γραμμές του προσώπου μου, φοβάμαι τι μπορεί να μου αποκαλύψω.

Το πρόσωπο μαρτυρά τις τάσεις και τις προδιαθέσεις του ατόμου, δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και πόσοι άνθρωποι που ζουν ακόμη στον Μεσαίωνα.

Και ναι, πολλές φορές δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω, αλλά αν πω ότι “τα στοιχεία της μεσαίας ζώνης του προσώπου του τάδε έχουν έντονη τονικότητα, που σχετίζεται με ισχυρά θέλω”, δεν θα ψαρώσετε; Εδώ ψαρώνω εγώ που ξέρω ότι τα βγάζω απ’ την κοιλιά μου.

Είδα ένα κενό στην αγορά και έτρεξα να το καλύψω. Τι θέλατε, κι εγώ για ζώδια να λέω;

Και εσύ κύριε πώς σε είπαμε που με έκραξες ζωντανά στην τηλεόραση θα μιλάς καλύτερα, γιατί θα αρχίσω να λέω τι δείχνουν τα χείλη σου τα φιλήδονα και τα ματάκια σου τα συνεσταλμένα. Με στυλό θα βγω και θα ζωγραφίζω πάνω σε φωτό σου. Ρε θα σε μουτζουρώσω, πρόσεχε λέμε.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα