CHEligas μεζεδοπωλείο

ΠΕΝΤΕ ΣΤΕΚΙΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Φρέσκιες πρώτες ύλες, κρασί, ρακιές και χαλαρή διάθεση. Πέντε οικονομικά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου.

Με την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη της γαστρονομικής σκηνής στο κέντρο της Αθήνας, η αναζήτηση φθηνών και παράλληλα ποιοτικών επιλογών φαγητού γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια και τις ζεστές γειτονιές της πόλης, πέντε μαγαζιά ξεχωρίζουν για την ποικιλία των επιλογών τους, τις καλές πρώτες ύλες και το φιλόξενο κλίμα που χαρίζουν στους επισκέπτες.

Από παραδοσιακά καφενεία μέχρι μοντέρνα μεζεδοπωλεία και φιλόξενα στέκια, αυτά τα μαγαζιά προσφέρουν μια ποικιλία γευστικών επιλογών που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι.

Σε αυτά τα μαγαζιά, μπορείτε να απολαύσετε από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, ως και γεύσεις με διεθνείς επιρροές, πάντα με έμφαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών.

Σε αυτά τα πέντε μαγαζιά του κέντρου, μπορείτε να περάσετε ένα χαλαρό Σάββατο μεσημέρι με καλό φαγητό και μπυρίτσα ή μια πιο μερακλίδικη βραδιά ακούγοντας έντεχνα και ρεμπέτικα με την παρέα σας.

Η ζεστή ατμόσφαιρα και το χαλαρό, φιλικό κλίμα κάνουν την εμπειρία του φαγητού ακόμη πιο ευχάριστη.

Για αυτό, αν θέλετε να βγείτε για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας και ψάχνετε για μια οικονομική, αλλά και απολαυστική εμπειρία, αυτά τα πέντε μαγαζιά αποτελούν σίγουρη επιλογή. Άντε, καλή όρεξη!

ΠΕΝΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Ποτάμι στο Κουκάκι

Στον αριθμό 27 της Γεωργίου Ολυμπίου, μπροστά από το Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, θα “πέσεις” πάνω στο “Ποτάμι”.

Καλό φαγητό, καφές, ποτό και βραδιές με live μουσική για να χορέψεις καθώς πίνεις μια ρακί ή χύμα κρασί.

Το “Ποτάμι” είναι μία συνεργατική επιχείρηση, που δεν λειτουργεί με όρους αφεντικών και υπαλλήλων. Στο “Ποτάμι” θα πας όπως θες, με όποιον θες και θα νιώσεις included, θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε έναν οικείο χώρο, σαν να κάθεσαι στην αυλή των κολλητών σου κάτω από τα δέντρα.

Κι όσον αφορά το φαγητό, δεν θα απογοητευτείς. Απλές, νόστιμες γεύσεις και πολλές επιλογές για χορτοφάγους, που κάνουν αυτό το μέρος ιδανικό προορισμό για όλους τους ουρανίσκους και για όσους ψάχνουν για κάτι γρήγορο, αλλά και παράλληλα γευστικό.

Τι άλλο θες για να κάνεις ένα μέρος στέκι σου;

Ζουμερά σχαριαστά μανιτάρια portobello με vegan dressing, πατάτες με σως σκόρδου και φυστίκι του ονείρου, δροσερή σαλάτα ταμπουλέ και χούμους με πιτάκι είναι τα δικά μου αγαπημένα πιάτα.

*Το Ποτάμι: Γεωργίου Ολυμπίου 27, Κουκάκι.

Ο Τσέλιγκας στα Εξάρχεια

Ο “Τσέλιγκας”, το ιστορικό μεζεδοπωλείο της Ζωοδόχου Πηγής, είναι ένα μεζεδοπωλείο που αποτελεί στέκι για τους κατοίκους της γειτονιάς, στο οποίο επικρατεί η ζεστασιά, το χαμόγελο και το χαλαρό κλίμα, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα όμορφο μεσημέρι Σαββάτου.

Ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων, το οποίο σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Άνοιξε το 1984 από τον Αντώνη Τριχιά που απεβίωσε το 2004. Τη διαχείριση συνέχισε ο γιος του, Θανάσης, διατηρώντας μέχρι και σήμερα τον ίδιο χαρακτήρα του μαγαζιού, αυτόν τον χαρακτήρα που αγάπησαν οι θαμώνες του.

Στον κατάλογο θα βρεις νόστιμα μεζεδάκια, όλα σε χαμηλές τιμές. H περίφημη “ντομάτα της Χαράς” που έφτιαχνε ο Τσέλιγκας είναι στο μενού για να ξεκινήσεις το φαγοπότι σου με λίγο ή πολύ κρασί. Τι άλλο να δοκιμάσεις; Κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, μπουγιουρντί και γίγαντες.

*Ο Τσέλιγκας: Ζωοδόχου Πηγής 50, Εξάρχεια.

Το Ραφίκι στον Βοτανικό

Στον Βοτανικό τρώμε απλά, νόστιμα και οικονομικά. Στο “Ραφίκι” θα φας καλό φαγητό, με φρέσκιες, καλές πρώτες ύλες και θα εντυπωσιαστείς με το γεγονός πως ένα παρεΐστικο στέκι μπορεί να σου βγει… γκουρμέ!

Τρώγοντας στο “Ραφίκι” παίρνεις αυτό το πολύ ευχάριστο συναίσθημα που θυμίζει οργασμό. Με κάθε πιάτο.

Επιμελημένα πιάτα, χαλαρό κλίμα, σε ένα στέκι που μπορείς να αράξεις με τις ώρες, να πάρεις όλο τον κατάλογο και να φύγεις χωρίς να μείνει άφραγκος.

Στο μενού ξεχωρίζω το κριθαρότο μανιταριών, τη φάβα με τα μυρωδιά, τη σαλάτα “Σπανακόπιτα”, τις πατάτες baby και το τραχανότο. Τώρα από κρέατα δεν ξέρω. Δεν τα τρώω. Οι φίλοι εγκρίνουν πάντως.

*Ραφίκι: Πέλλης 22, Βοτανικός.

Μαύρος Γάτος στο Παγκράτι

O “Μαύρος Γάτος” στο Παγκράτι λειτουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, προσφέροντας καλό φαγητό, που σε ξεγελά, καθώς νομίζεις πως είναι σπιτικό.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που φημίζεται για τις απλές, αλλά γεμάτες γεύση συνταγές. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, φρέσκα λαχανικά, καλό ψωμί, σε έναν άκρως φιλόξενο χώρο.

Στον “Μαύρο Γάτο” θα δοκιμάσεις εκπληκτικές πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο, μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά, εκλεκτά μεζεδάκια και πολλές επιλογές σε ψητά στα κάρβουνα.

Η ζεστή ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον του εστιατορίου θυμίζει παραδοσιακές ταβέρνες της παλιάς Αθήνας, που σπάνια βρίσκεις πια.

*Μαύρος Γάτος: Πολέμωνος 4, Παγκράτι.

Λούης Καφενείο στον Κεραμεικό

Ο “Λούης” έκλεισε φέτος 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια γεμάτα γεύση, καλή διάθεση, σε έναν χώρο που τα αρώματα ενώνουν τις παρέες μέσα από το τσούγκρισμα των ποτηριών.

Στέκι για ρακιές και μεζεδάκια, φιλόξενο, παρεΐστικο, με τον κόσμο να αράζει στο πεζοδρόμιο και να απολαμβάνει τις γεύσεις του “Λούη”.

Σπιτική πατατοσαλάτα, γιαπράκια, σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, τυράκια και φρέσκιες κρατσανιστές πατάτες.

Τι θα πιείς; Ρακί, ούζα και κρασί, με λίγη ντομάτα κι ελιές στο πλάι.

*Λούης Καφενείο: Λεωνίδου 87, Κεραμεικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα