Geco at Gatsby Athens: Το ιδανικό spot στο κέντρο για επαγγελματικές συναντήσεις & after-work φαγητό

Διαβάζεται σε 10'
Geco at Gatsby Athens: Το ιδανικό spot στο κέντρο για επαγγελματικές συναντήσεις & after-work φαγητό
GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Geco at Gatsby Athens: Το ιδανικό κρυμμένο σημείο στο κέντρο για after-work ή after-shopping φαγητό

Αν και βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πολυσύχναστη πλατεία Συντάγματος, δεν το πιάνει εύκολα ανθρώπινο μάτι. Μέσα στην ταραχώδη ζωή της πόλης, το Geco που βρίσκεται κάτω από το εκλεκτό πεντάστερο boutique ξενοδοχείο Gatsby Athens, είναι ΄ένας καλά κρυμμένος γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και ένα ήσυχο καταφύγιο για όσους θέλουν να περάσουν μερικές ώρες ηρεμίας στο κέντρο της Αθήνας συνοδεία με ένα καλομαγειρεμένο, πεντανόστιμο πιάτο και ένα κρασί,  ένα apertif ή έναν καφέ, αναλόγως την ώρα και την όρεξη. Είναι από αυτούς τους χώρους που η πληθωρική τους ενέργεια σε τραβάει σαν μαγνήτης.

Μπαίνοντας στο Geco που στεγάζεται σε ένα παλιό, φινετσάτο κτίριο του 1930, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Η ένταση και η βαβούρα της πόλης μπαίνουν σε σίγαση. Το αρχιτεκτονικό στυλ και η αισθητική του χώρου συνδυάζουν την αστική κομψότητα με τη μοντέρνα πολυτέλεια, που αμέσως σου δημιουργούν την εντύπωση ότι είσαι σε άλλη χώρα και σε άλλη εποχή. 

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Το Geco παίρνει τις καλύτερες κριτικές για το φαγητό & την εξυπηρέτησή του. 

Παρόλο που πολλοί το έχουν συνδυάσει με ατμοσφαιρικά dinners, το κοσμοπολίτικης αισθητικής bar-restaurant της οδού Λέκκα ενδείκνυται παράλληλα και για επαγγελματικές συναντήσεις, για ένα after-work γεύμα,  ένα σύντομο break από το γραφείο για ένα brunch, για φαγητό μετά από ένα κουραστικό shopping στην Ερμού ή ακόμα και για να πάρετε το laptop σας και να περάσετε όλη την εργασιακή σας ημέρα εκεί, τσιμπώντας πιάτα που παρόμοιά τους σίγουρα δεν έχετε φάει αλλού.

Η χαλαρή μουσική, τα πολλά φυτά, ο γλυκός φωτισμός, αλλά και οι μυρωδιές από  την κουζίνα του Geco at Gatsby Athens δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για συγκέντρωση, χαλάρωση και ανανέωση, ενώ παράλληλα αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι βοηθητική στην ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων & στην ανταλλαγή ιδεών, καθιστώντας το ως top επιλογή για επαγγελματικά ραντεβού.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Πάνω από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό & ένα δροσερό aperitivo έχουν γίνει οι πιο παραγωγικές συζητήσεις. Βρείτε το Geco στον χάρτη

Πιάτα φτιαγμένα από Σεφ με το “Σ” κεφαλαίο

Όλο το μενού του Geco at Gatsby Athens από το brunch, τα bar bites μέχρι τα πιάτα που προτείνονται για lunch & dinner, είναι δημιούργημα τριών από τους πιο ταλαντούχους σεφ στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, ο πολύ δημιουργικός Executive Chef του Gatsby Athens, Παναγιώτης Φλάκας που έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους βραβευμένους σε παγκόσμιο επίπεδο σεφ, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσου, σχεδίασαν ένα μενού από all day a la carte sharing πιάτα, συνδυάζοντας την πλούσια εμπειρία τους.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Geco: Παναγιώτης Φλάκας, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος (από δεξιά προς αριστερά)

“Η βασική ιδέα πίσω από τα πιάτα του μενού είναι η νοστιμιά. Δεν έχουμε όρια ή σύνορα όταν συνθέτουμε ένα πιάτο. Ξεκινάμε με γνώμονα την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να συγκεντρώνουμε στο εστιατόριο καθημερινά ανάλογα με την περίοδο και την εποχή και προσπαθούμε να κρατάμε αυτό το επίπεδο ψηλά. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η έμπνευση και η μαγειρική.” ανέφερε ο Νίκος Ρούσσος. 

Οι τρεις Σεφ πήραν στοιχεία της αγαπημένης ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας δημιούργησαν βαθιά νόστιμα πιάτα, τα οποία ετοιμάζουν και στήνουν με μεγάλη αριστοτεχνία.
Οι γεύσεις τους είναι άλλοτε οικείες, άλλοτε αναπάντεχες και καινοτόμες, φτιαγμένες με σύγχρονες τεχνικές και πάντοτε με υψηλής ποιότητας φρεσκότατα ελληνικά προϊόντα από επιλεγμένους παραγωγούς. Έχουν με λίγα λόγια, όλα όσα χρειάζονται για να μας μείνουν αξέχαστες.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Ο Παναγιώτης Φλάκας στην κουζίνα του Geco, ετοιμάζοντας ένα από τα best seller πιάτα του μαγαζιού. Βρείτε το Geco εδώ

Brunch αλά Geco: απολαυστικό, χορταστικό & διαφορετικό

Το Brunch του Geco δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει.  Το menu του είναι γεμάτο από γευστικές εκπλήξεις, αυθεντικές και νόστιμες που ξεχειλίζουν γαστρονομική ποιότητα και δημιουργικότητα. Ακόμα και πιο κλασικές συνταγές έχουν εκτελεστεί με ανατρεπτικό τρόπο και έχουν σερβιριστεί προσεκτικά και ιδιαίτερα, προκαλώντας σε να τα βγάλεις φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν το συνηθίζεις.

Αν λοιπόν, ο δρόμος σας φέρει στο Geco για brunch πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το πολύ χορταστικό “Open pitta chicken” που περιέχει ζουμερό μπούτι κοτόπουλου έξοχα ψημένο στη σχάρα, βελούδινο ελληνικό γιαούρτι, chimichurri, λεμόνι-ρίγανη, μια δροσερή σαλάτα με αρωματικά βότανα και μια πολύ γευστική, αφράτη πιτούλα, αλλά και το “Avocado οn Toast” με τραγανό ψωμί σίκαλης που αποτελεί τη βάση για μια απαλή κρέμα guacamole & αυγά ποσέ.
Ένα ακόμα ελαφρύ και πολύ νόστιμο πιάτο για brunch είναι το “Scrambled n’ Kale”, που είναι αυγά scrambled με τυρί φέτα και κρέμα αβοκάντο.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Το Open pitta chicken είναι ένας όχι τόσο συνηθισμένος γευστικός συνδυασμός σε brunch. Ποιος είπε ότι brunch σημαίνει αυγά; 

“Αφετηρία της έμπνευσης μας στη δημιουργία του menu brunch είναι η διάθεση να ενώσουμε γεύσεις από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, με προτάσεις όπως το πεϊνιρλί, μένοντας πιστοί σε όλα τα καλά που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή. Σε αυτό το concept ενσωματώνουμε και διεθνείς επιλογές – σημεία αναφοράς στο brunch – όπως για παράδειγμα τα pancakes” ανέφερε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Για lunch στο Geco

Για όσους επιλέξουν να φάνε το μεσημεριανό τους στο Geco, θα βρουν μια ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις που ετοιμάζονται καθημερινά από το ισχυρό μαγειρικό επιτελείο του μαγαζιού. 

Αν και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα αγαπημένα μας, προτείνουμε σε όσους λατρεύουν τα πεϊνιρλί να δοκιμάσουν οπωσδήποτε εκείνο του Geco, στο οποίο η αφράτη και καλοψημένη ζύμη του συνοδεύεται με φρέσκο pesto φιστικιού, burrata, ντοματίνια ψητά, γλυκιά μαρμελάδα σύκο και αρωματικό βασιλικό.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Το πεϊνιρλί του Geco σερβίρεται όλη μέρα και αυτό γιατί ο κόσμος το λάτρεψε τόσο που το ζητούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για να κλείσετε τραπέζι καλέστε στο 21 0321 6001

Ένα ακόμα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι σίγουρα το λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με πατάτες. Το κοτόπουλο είναι τόσο τρυφερό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του έχει μια τέλεια κρούστα που σε συνδυασμό με τη λεμονάτη σάλτσα το κάνει απλώς εθιστικό. Σερβίρεται με extra crispy πατάτες, μετατρέποντας ένα κλασικό πιάτο σε μια πραγματική γευστική έκπληξη.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Αν αναρωτιόσουν πώς θα μαγείρευαν 3 top σεφ ένα “κυριακάτικο” οικογενειακό φαγητό, το λεμονάτο κοτόπουλο με τις πατάτες θα σου δώσει την απάντηση που έψαχνες. Δοκιμάστε το στο Geco

“Η θέλησή μας να δημιουργήσουμε την επιτομή της γεύσης, μας κάνει να επικοινωνούμε σε επίπεδα Geco, οπότε έτσι δημιουργήσαμε το λεμονοριγανάτο κοτόπουλο. Σε αυτό με εντυπωσιάζει ο συνδυασμός της έντασης με την ισορροπία, οπως επίσης και η εξέλιξη μιας γνώριμης γεύσης σε απρόσμενη έκπληξη. Η έμπνευση πηγάζει πάντα από τη θέληση μας να κάνουμε το Geco ένα meeting point γεύσης” ανέφερε ο Executive chef Παναγιώτης Φλάκας.

Πεντανόστιμο ήταν επίσης και το ψητό ψάρι τους, που είναι τόσο φρέσκο που πραγματικά μύριζε θάλασσα.

Ψημένο με τέλεια ισορροπία, ώστε η εξωτερική του επιφάνεια να είναι χρυσαφένια και τραγανή, ενώ το εσωτερικό του παραμένει τρυφερό και ζουμερό σε κάθε μπουκιά. Συνοδεύεται από φρέσκα steamed λαχανικά και σάλτσα λεμονιού με ελαιόλαδο.

Ως συνοδευτικό προτείνουμε να πάρετε τα εκρηκτικά crispy Seafood Popsicles, που μοιάζουν με παγωτό-ξυλάκι, τα οποία είναι μια μίξη καβουριού & γαρίδας και yuzu.

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Όσοι αγαπούν τα ψάρια, αυτό θα το λατρέψουν! Βρείτε το Geco εδώ

Φυσικά, όλα τα φαγητά μπορούν να συνοδευτούν με ένα χαλαρωτικό κρασί από την προσεκτικά φτιαγμένη λίστα του Geco με εγχώριες αλλά και διεθνείς ετικέτες, που θα ταιριάξει τέλεια με τα πιάτα μας, με ένα ελαφρύ aperitivo ή ακόμα και με ένα από τα άψογα εκτελεσμένα signature cocktail, που ξεκινούν να σερβίρονται νωρίς το απόγευμα και συνεχίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Αγαπημένα μας cocktails είναι το Figgy ποτό που έχει ως βάση το Buffalo Trace bourbon και ενσωματώνει την πλούσια γλύκα του σύκου με τον δροσερό χαρακτήρα του λεμονιού, αλλά και το Gimlet, στο οποίο το Citadelle gin αναμιγνύεται με το έντονο άρωμα του χαμομηλιού, τη φρεσκάδα του αγγουριού και της μέντας και την ιδιαίτερη γεύση του pino mugo liquor. 

GECO/ANTONIS YIAMOURIS

Ολοκληρώστε το experience με ένα δυνατό cocktail από το Geco

Το Geco είναι μια όαση απόλαυσης και διακριτικής πολυτέλειας. Η ηρεμία που εκπέμπει ο χώρος συνδυάζεται άψογα με την ποιότητα των γεύσεων, υποσχόμενος μια εμπειρία που μπορεί να λειτουργήσει ως το ιδανικό αναζωογονητικό διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα, αλλά και ως το τέλειο περιβάλλον για να γίνουν δημιουργικές & παραγωγικές επαγγελματικές -και μη- συζητήσεις.  

More info:

  • Geco at Gatsby Athens
  • Λέκκα 14, Αθήνα
  • Google Maps
  • Για κρατήσεις καλέστε στο: 21 0321 6001
  • Είτε κλείστε τραπέζι ηλεκτρονικά εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα