6 διάσημοι που δεν ήξερες ότι έχουν σκοτώσει άνθρωπο

Διαβάζεται σε 10'
6 διάσημοι που δεν ήξερες ότι έχουν σκοτώσει άνθρωπο
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File

Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.

Είναι διαφορετικό να μην ξέρεις πώς είναι ένας διάσημος στην πραγματική του ζωή και να έχεις πέσει “θύμα” της δημόσιας εικόνας του και εντελώς διαφορετικό να αγνοείς ένα τόσο ένοχο και σκοτεινό μυστικό, όπως είναι αυτό του θανάτου ενός προσώπου εξαιτίας του.

Είτε από ατύχημα που προκάλεσαν επειδή οδηγούσαν μεθυσμένοι είτε επειδή “έπαιζαν” με ένα όπλο, άνθρωποι απ’ το σινεμά και τη μουσική μέχρι και τον αθλητισμό, έχουν αφαιρέσει -και αυτοί- τη ζωή κάποιου που είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο τους. Και αυτές είναι έξι πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων διασημοτήτων:

ΜΑΘΙΟΥ ΜΠΡΟΝΤΕΡΙΚ

AP Photo/Matt Sayles

Στις αρχές του Αυγούστου του 1987, ο Μάθιου Μπρόντερικ απολάμβανε ακόμα τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας “Ferris Bueller’s Day Off”, η οποία είχε εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του και τις μετοχές του στον δύσκολο κόσμο του Χόλιγουντ. Εκείνη την εποχή, ο Μπρόντερικ είχε σχέση με την Τζένιφερ Γκρέι, η οποία υποδύθηκε την αδερφή του στην ταινία και η οποία επρόκειτο σύντομα να εκτοξευτεί και αυτή στα αστέρια, μέσα από το “Dirty Dancing” που, όπου να ‘ναι, θα έβγαινε στα σινεμά.

Οι δυο τους έκαναν διακοπές στην Ιρλανδία, όταν μια μέρα, και ενώ βρίσκονταν σε έναν επαρχιακό δρόμο βόρεια του Μπέλφαστ με τον Μπρόντερικ στο τιμόνι, θα συνέβαινε η τραγωδία που θα τους στιγμάτιζε για πάντα. Ο ηθοποιός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χτυπώντας το όχημα που οδηγούσε η 28χρονη, Αν Γκάλαχερ. Η ίδια και η 63χρονη μητέρα της, Μάργκαρετ Ντόχερτι, συνοδηγός του οχήματος, θα σκοτώνονταν ακαριαία ενώ ο Μπρόντερικ θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι, μεταξύ και κάποιων άλλων μικροτραυματισμών.

Στον ηθοποιό ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση θανάτων από επικίνδυνη οδήγηση και αντιμετώπισε μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση, αλλά τελικά καταδικάστηκε για τη μικρότερη κατηγορία της “απρόσεκτης οδήγησης” και έτσι του επιβλήθηκε απλά ένα πρόστιμο.
Χρόνια αργότερα, το 2022, η Γκρέι μίλησε στο ET Online και παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να είναι στοιχειωμένη από το περιστατικό.

“Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις όταν… είσαι παρών στον θάνατο άλλων ανθρώπων”, είπε. “Είναι κάτι από το οποίο δεν επιστρέφεις ποτέ”.

ΣΚΟΤ ΧΟΛ

Jonathan Bachman/AP Images for WWE, File

Ο Σκοτ Χολ, πιο γνωστός ως Razor Ramon, ήταν ένας πολύ αγαπητός επαγγελματίας παλαιστής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήταν τέσσερις φορές νικητής του τίτλου του WWE Intercontinental, και με τον συμπαλαιστή του, Κέβιν Νας, ήταν επτά φορές νικητής του πρωταθλήματος WCW. Έδωσε πάνω από 1.500 αγώνες σε όλη την 26χρονη καριέρα του και η “μοχθηρή περσόνα” που είχε κατασκευάσει παραμένει μέχρι και σήμερα ως μία από τις πιο ιστορικές στον χώρο του WWE. Και απολύτως λογικά, το 2014, εισήχθη στο Hall of Fame του WWE.

Όμως, πριν γίνει γνωστός, είχε εμπλακεί σε ένα τραγικό περιστατικό, που θα μπορούσε να του είχε στοιχίσει την καριέρα του.
Το 1983, ο Χολ ήταν μπάρμαν σε ένα στριπτιτζάδικο του Ορλάντο όταν τσακώθηκε με έναν θαμώνα. Ο άνδρας βρήκε το αυτοκίνητο του Χολ στο πάρκινγκ και άρχισε να σπάει τα παράθυρα και όταν ο Χολ βρέθηκε απέναντί του, εκείνος ο άνδρας τράβηξε όπλο. (Πιο συγκεκριμένα, και μιλώντας χρόνια αργότερα στο ESPN, ο Χολ είπε ότι γρονθοκόπησε τον άνδρα, ο οποίος έβγαλε ένα πιστόλι). Μετά από μια σύντομη πάλη, ο Χολ κατάφερε να του το αρπάξει και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον.

Αν και οι κατηγορίες για δολοφονία δεύτερου βαθμού εναντίον του Χολ κατέπεσαν όταν διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, θα πάλευε με την ενοχή ότι έβαλε τέλος σε μια ζωή για χρόνια. Όπως θα έλεγε αργότερα στην ίδια συνέντευξη, αντί να ζητήσει στήριξη από κάποιον επαγγελματία της ψυχικής υγείας, το έριξε στο ποτό. Και από τότε θα άρχιζε να μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης, τις οποίες θα τις πλήρωνε το WWE για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Τελικά, ο Χολ θα έφευγε απ’ τη ζωή το 2022, σε ηλικία 63 ετών, μετά από επιπλοκές που δημιούργησε μία χειρουργική επέμβαση στο ισχίο του.

ΜΠΡΑΝΤΙ ΝΟΡΓΟΥΝΤ

AP Photo/Chris Carlson

Η Μπράντι Νόργουντ, πιο γνωστή επαγγελματικά με το μικρό της όνομα, “Brandy”, ήταν μία από τις πλέον ανερχόμενες σταρς της δεκαετίας του ‘90 και των 00s. Μεταξύ 1994 και 2002, είδε επτά σινγκλ της στο τοπ τεν και έφτασε στην κορυφή των charts δύο φορές, μία με το “Have You Ever?” και μία με το “The Boy is Mine”, και τα δύο από το 1998.

Ταυτόχρονα, είχε και μεγάλη επιτυχία ως ηθοποιός, πρωταγωνιστώντας κυρίως στην κωμική σειρά “Moesha”.

Η καριέρα της έμεινε στάσιμη και το 2007, θα μπορούσε να είχε τελειώσει για τα καλά όταν προκάλεσε ένα τρομακτικό ατύχημα σε έναν δρόμο της Καλιφόρνια.

Η Νόργουντ, βρισκόταν στη θέση της οδηγού ενός Land Rover, όταν, τρέχοντας με 100 χιλιόμετρα, χτύπησε από πίσω ένα πολύ μικρότερο Honda. Εκείνο το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε η 38χρονη Αγουατέφ Αμπουντιχάι, χτύπησε πάνω σε ένα άλλο όχημα, έπεσε στο διαχωριστικό και τελικά χτυπήθηκε από ένα τρίτο επερχόμενο όχημα. Η γυναίκα θα πέθαινε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο από τα τραύματα της.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας θα έλεγε αργότερα στο TMZ ότι λίγο μετά το ατύχημα, μια “ταραγμένη Νόργουντ” θα περιπλανιόταν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, κατηγορώντας δυνατά τον εαυτό της για την τραγωδία.

Οι ανακριτές πρότειναν να κατηγορηθεί η σταρ για ανθρωποκτονία από αμέλεια -αλλά μετά τη διεξαγωγή της δικής τους έρευνας, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να σταθούν αυτές οι κατηγορίες.

ΕΙΜΙ ΛΟΚΑΝ

AP Photo/The Star-Ledger, Robert Sciarrino, Pool

Η Έιμι Λόκαν, μπορεί να μην ήταν ποτέ κάποια πρωτοκλασάτη ηθοποιός, αλλά μέσα σε σχεδόν τρεις δεκαετίες καριέρας, είχε να δείξει μία σειρά από σημαντικά πράγματα. Εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη σε κλασικές πια καλτ ταινίες όπως το “Lost Angels”, “Secretary” και το “Cry-Baby” του Τζον Γουότερς, ενώ ήταν και ανάμεσα στο βασικό καστ της πρώτης σεζόν της πολύ επιτυχημένης σειράς “Melrose Place”.

Το 2010, όμως, έκανε ένα τραγικό λάθος που της στοίχισε όχι μόνο την καριέρα της -δίκαια-, αλλά και αρκετά χρόνια ελευθερίας -ακόμα πιο δίκαια.

Τον Ιούνιο εκείνου έτους, η Λόκαν μπήκε στη θέση του οδηγού παρότι ήταν μεθυσμένη και η διαδρομή της τελείωσε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε αυτό της 60χρονης, Χέλεν Σίμαν, η οποία οδηγούσε στη δική της λωρίδα του δρόμου. Η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε και ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Λόκαν κατηγόρησε για το ατύχημα κάποιον τρίτο άνθρωπο, έναν οδηγό μοτοσικλέτας ο οποίος, όπως είπε, της απέσπασε την προσοχή κυνηγώντας την και κορνάροντάς της. Αυτή η δικαιολογία δεν άρεσε και πολύ στον δικαστή, ο οποίος θα την έστελνε για τρία χρόνια στη φυλακή.

Η Λόκαν θα αποφυλακιζόταν το 2015 αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση στην αρχική της ποινή, υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ επιεικής. Μετά από χρόνια νομικής διαμάχης, καταδικάστηκε εκ νέου το 2020 σε άλλα οκτώ χρόνια και παραμένει έγκλειστη μέχρι και σήμερα.

ΤΖΕΙΣΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

AP Photo/Rich Schultz, File

Ο σταρ των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Τζέισον Ουίλιαμς, ήταν κάποτε γνωστός ως ένας από τους καλύτερους ριμπάουντερ στο ΝΒΑ -σε έναν αγώνα πλέι οφ το 1998 εναντίον των Σικάγο Μπουλς πήρε 21 ριμπάουντ. Έπαιξε εννέα σεζόν στο ΝΒΑ, αποσύρθηκε το 2000 και απολάμβανε τη σύνταξή του, όταν το 2002 ενεπλάκη σε πολύ ένα περίεργο ατύχημα μέσα στο σπίτι του.

Ο Ουίλιαμς και αρκετοί καλεσμένοι είχαν μεταβεί από ένα παιχνίδι των Χάρλεμ Γκλομπτρότερς σε ένα εστιατόριο για φαγητό και μετά στην έπαυλη του Ουίλιαμς από τον 55χρονο Κόστας Κριστόφι, έναν οδηγό σε τοπική εταιρεία με λιμουζίνες. Περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα, ενώ προφανώς έπαιζε με ένα από τα κυνηγετικά του όπλα, ο Ουίλιαμς πυροβόλησε τον Κριστόφι στο στήθος, σκοτώνοντάς τον.

Οι εισαγγελείς θα ισχυρίζονταν αργότερα ότι ο Ουίλιαμς έκανε πολλές προσπάθειες να διώξει την ευθύνη από πάνω του, εκλιπαρώντας τους καλεσμένους του να πουν ψέματα για το πού βρισκόταν κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να τους πείσει να κατασκευάσουν μαζί ένα άλλο αφήγημα για τον θάνατό του άτυχου οδηγού: να έλεγαν ότι αυτοκτόνησε.

Το 2004 όμως, θα κρινόταν ένοχος για απόπειρα συγκάλυψης του θανάτου του Κριστόφι, αλλά το δικαστήριο έπεσε σε αδιέξοδο με τις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία και έτσι κηρύχθηκε κακοδικία.

Τελικά, μετά από χρόνια νομικής διαμάχης, ο Ουίλιαμς θα ομολογούσε την ενοχή του και θα καταδικαζόταν το 2010 σε πενταετή φυλάκιση. Έχοντας εκτίσει ήδη κάποια χρόνια σε διάφορα σημεία της δικαστικής διαδικασίας, όσο περίμενε δηλαδή πίσω απ’ τα σίδερα να γίνουν διάφορες δίκες, αφέθηκε ελεύθερος το 2012.

ΚΕΙΤΛΙΝ ΤΖΕΝΕΡ

AP Photo/Richard Drew

Η Κέιτλιν Τζένερ έχει βρεθεί πολλές φορές κάτω απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Είτε για την αλλαγή φύλου το 2015, μετά την προηγούμενη ζωή της ως ολυμπιονίκης Μπρους Τζένερ, είτε για την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της LGBTQ κοινότητας είτε πολύ απλά εξαιτίας των παιδιών της, των γνωστών μας Καρντάσιανς.
Ωστόσο, η Τζένερ έχει περάσει και απ’ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και για έναν άλλον λόγο: για τη συμμετοχή της σε ένα τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μια 69χρονη γυναίκα.

Τον Φεβρουάριο του 2015, η κάντιλακ της Τζένερ ρυμούλκησε κυριολεκτικά ένα όχημα εκτός δρόμου, όταν χτύπησε από πίσω ένα Lexus που οδηγούσε η Κιμ Χάουι σε έναν δρόμο του Μαλιμπού. Το όχημα της Χάουι πέρασε στην αντίθετη κυκλοφορία, όπου χτυπήθηκε κατά μέτωπο από ένα Hummer, το οποίο σκότωσε την άτυχη γυναίκα ακαριαία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Τζένερ δεν οδηγούσε με ασφάλεια, και ότι είχε βγει απ’ τον δρόμο της για να αποφύγει την επιβραδυμένη κυκλοφορία μπροστά της. Όμως, η έρευνα του γραφείου του εισαγγελέα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ούτε ότι οδήγησε απρόσεκτα και έτσι δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα.

Αργότερα, η Τζένερ θα ερχόταν σε συμβιβασμό με πέντε άτομα που τραυματίστηκαν στο ατύχημα, πληρώνοντας 800.000 δολάρια. Μια ξεχωριστή αγωγή που ασκήθηκε από τα θετά τέκνα της Χάουι διευθετήθηκε επίσης για άγνωστο ποσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα