ΙΝΤΙΜΕ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΔ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΠΑΣΟΚ

Στη ΝΔ ανησυχούν για διαρροές προς τα δεξιά από τους αγρότες και λόγω του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Ο Μητσοτάκης πάντως επιμένει στο “μεταρρυθμιστικό κέντρο”

Από τη μία οι αγρότες, που κρατάνε αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ. Από την άλλη η Εκκλησία, που συνεχίζει τον “ιερό πόλεμο” κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με κηρύγματα μίσους. Και στη μέση, η κυβέρνηση.

Το διπλό αυτό μέτωπο δημιουργεί προβληματισμό στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς πρόκειται για κοινά στα οποία παραδοσιακά απευθύνεται η Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως επιμένει στο “μεταρρυθμιστικό κέντρο” και ολοκληρώνει το παζλ του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ πάντως θα έχει και μία δόση ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα προσχώρησε στο κυβερνών κόμμα η Ευη Χριστοφιλοπούλου, γεγονός που προκάλεσε πάντως μουρμούρα στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή συναντήθηκε δε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος επίσης θα είναι στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Ενώ αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση” του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος θα είναι ένα ακόμη νέο πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ως πιθανοί υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές φέρονται ακόμη οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, ο τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές φέρονται να έχουν κλειδώσει οι εκ νέου υποψηφιότητες το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Ελίζας Βόζενμπεργκ.

Δεξιές γκρίνιες

Εν τω μεταξύ πάντως και παρόλο που η ΝΔ παραμένει μακράν πρώτη στις δημοσκοπήσεις με 20 μονάδες, χάρη και στη συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία για τις ευρωεκλογές.

Το ερώτημα είναι εάν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και τα παράπονα που έχουν οι αγρότες θα μεταφραστούν σε απώλειες προς τα δεξιά στην ευρωκάλπη.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, που θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, συνεχίζει άλλωστε να φέρνει τους βουλευτές της ΝΔ αντιμέτωπους με πιέσεις από την Εκκλησία.

Σήμερα Κυριακή θα διαβαστεί στους ναούς μετά τη λειτουργία το σκοταδιστικό κείμενο της Ιεράς Συνόδου, που υπονοεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι… ασθένεια που χρήζει θεραπείας. Ενώ έχουν σταλεί και οι επιστολές προς τους βουλευτές. Αφού έχουν βέβαια προηγηθεί οι απειλές Μητροπολιτών στους βουλευτές των περιοχών τους.

Παρόλα αυτά στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι εν τέλει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα είναι το βασικό κριτήριο ψήφου για την πλειοψηφία ακόμη και των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Η τσέπη όμως αποτελεί πάντα ένα βασικό κριτήριο και μένει να φανεί εάν οι δεξιοί τουλάχιστον αγρότες θα πειστούν από τα πέντε συν ένα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης.

Από την κυβέρνηση πάντως διαμηνύουν στους αγρότες ότι αυτά είναι τα μέτρα και δεν έχει άλλα, καθώς έχουν εξαντληθεί οι δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα