Με χρήματα της "Jessica" το πάρκινγκ στα Χανιά ψηλώνει 5 ορόφους

Με χρήματα της "Jessica" το πάρκινγκ στα Χανιά ψηλώνει 5 ορόφους

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στα Χανιά. Επεκτείνεται το δημοτικό πάρκινγκ

Λύση στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να δώσει η επέκταση καθ' ύψος κατά 5 ορόφους του δημοτικού πάρκινγκ, στην οδό Περίδου.

Η εργοληπτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο εγκαταστάθηκε στον χώρο εργασίας και τα συνεργεία έπιασαν δουλειά, ενώ σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου, το έργο επέκτασης θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2014 αυξάνοντας τις θέσεις στάθμευσης σε 330.

Όπως δήλωσε ο ανάδοχος εργολάβος Γιάννης Δρακάκης, «το κτίριο θα είναι συμβατικό με οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ η σύνδεση των ορόφων θα γίνεται με περιστροφικές ράμπες».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι «με τη δημιουργία των νέων θέσεων στάθμευσης θα αποσυμφορηθει σημαντικά το κέντρο της πόλης και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής κατοίκων αλλά και επισκεπτών».

Το ποσό που θα δαπανηθεί από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Jessica» θα φτάσει το 1.352.000 ευρώ. Ο νέος χώρος στάθμευσης θα καταλαμβάνει έκταση 7.500 τετραγωνικών μέτρων και θα ελέγχεται ηλεκτρονικά.

«Η επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ θα αποσυμφορήσει το κέντρο των Χανίων και θα βελτιώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό» ανέφερε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Κύδων» που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πάρκινγκ Γιώργος Πουλιδάκης.

Η είσοδος και έξοδος από το πάρκινγκ θα γίνεται από τις οδούς Περίδου και Κολοκοτρώνη, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ελεύθερος χώρος 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινή Ευρωπαϊκή Στήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις: Η Jessica χρηματοδοτεί Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιώτες

SHARE:

24Media Network