Με παρέμβαση εισαγγελέα τα στοιχεία των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Με παρέμβαση εισαγγελέα τα στοιχεία των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Στο αρμόδιο υπουργείο βρίσκονται, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, οι 65 φάκελοι με τα στοιχεία των υπαλλήλων της περιφέρειας που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Οι "ασκοί του Αιόλου" άνοιξαν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την αποστολή των στοιχείων των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο υπουργείο κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας (19/11) όταν η προϊσταμένη του Διοικητικού Προσωπικού Ευαγγελία Τσέγκα πήγε στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή για να πάρει μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Θανάση Καρούντζου τους 65 φακέλους με τα στοιχεία των υπαλλήλων που πρόκειται να τεθούν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα. Οι εργαζόμενοι, που περιφρουρούσαν το κτίριο λόγω της 24ης απεργίας που είχαν αποφασίσει, την απέτρεψαν.

Το βράδυ της ίδιας μέρας όμως η προϊσταμένη πήγε ξανά στα γραφεία με τη συνοδεία αστυνομικών και του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κομοτηνής. Τα αίματα άναψαν προς στιγμή, με την κ. Τσέγκα να αποχωρεί και πάλι χωρίς τα στοιχεία. Το πρωί της Τρίτης (20/11) η προϊσταμένη πήρε εν τέλει τους φακέλους, υπό την απειλή ότι θα έχει πειθαρχικές επιπτώσεις, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν.

"Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με τέτοιες πρακτικές, προγραμματίζουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες" δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γιώργος Ιωαννίδης ενώ ο συνάδελφος του της Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου επεσήμανε: "Τέτοιες τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Δεν δίνεται εναλλακτική λύση, μιλάμε για μια καλυμμένη απόλυση".

Πηγή: thrakitoday.com

SHARE: