Αναβλήθηκε για τον Μάιο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τηλεοπτικές άδειες - Φωτό αρχείου
Τηλεοπτικές άδειες - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Οι προσφορές των καναλιών στην Ολομέλεια του ΣτΕ σε νέα ημερομηνία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές αποφάσεις και για την τύχη του Mega

Αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου πήρε η εξέταση των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες που ήταν να γίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Στην ημερομηνία αυτή θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι προσφορές των Αlpha, Ant1, Star και Σκάι, καθώςί και η προσφυγή της Τηλέτυπος ΑΕ.

Ειδικότερα για την περίπτωση του Mega, οι σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, οπότε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μπορεί να αποφασίσει και να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων να δώσει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού από το επίγειο δίκτυό της.

Στο μεταξύ, κανονικά θα συνεχίσει τη μετάδοση του προγράμματός του ο τηλεοπτικός σταθμός Μακεδονία TV, καθώς το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν θεωρείται ενημερωτικός σταθμός, σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4279/14).

Επίσης, το κανάλι ΑΡΤ ΤV επιστρέφει σε τοπική εμβέλεια και θα μεταδίδει πρόγραμμα, πλέον, μόνο από την Αττική, καθώς το ΕΣΡ τροποποίησε την 241/2013 απόφαση της Ολομέλειας που του έδινε τη δυνατότητα πανελλαδικής εμβέλειας.

SHARE:

24Media Network