Αναβλήθηκε για τον Μάιο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναβλήθηκε για τον Μάιο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI

Οι προσφορές των καναλιών στην Ολομέλεια του ΣτΕ σε νέα ημερομηνία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές αποφάσεις και για την τύχη του Mega

Αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου πήρε η εξέταση των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες που ήταν να γίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Στην ημερομηνία αυτή θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι προσφορές των Αlpha, Ant1, Star και Σκάι, καθώςί και η προσφυγή της Τηλέτυπος ΑΕ.

Ειδικότερα για την περίπτωση του Mega, οι σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, οπότε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μπορεί να αποφασίσει και να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων να δώσει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού από το επίγειο δίκτυό της.

Στο μεταξύ, κανονικά θα συνεχίσει τη μετάδοση του προγράμματός του ο τηλεοπτικός σταθμός Μακεδονία TV, καθώς το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν θεωρείται ενημερωτικός σταθμός, σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4279/14).

Επίσης, το κανάλι ΑΡΤ ΤV επιστρέφει σε τοπική εμβέλεια και θα μεταδίδει πρόγραμμα, πλέον, μόνο από την Αττική, καθώς το ΕΣΡ τροποποίησε την 241/2013 απόφαση της Ολομέλειας που του έδινε τη δυνατότητα πανελλαδικής εμβέλειας.

ADVERTISING

SHARE: