ΕΡΤ για το Makedonia στον αγώνα με τη πΓΔΜ: "Δεν ήταν δικά μας τα γραφικά"

ΕΡΤ για το Makedonia στον αγώνα με τη πΓΔΜ: "Δεν ήταν δικά μας τα γραφικά"

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μεγαλειώδης γκάφα της ΕΡΤ3 να γράψει τη Fyrom ως MKD, δηλαδή Makedonia, στον αγώνα χάντμπολ με την εθνική Ελλάδας. Τι απαντά επισήμως η ΕΡΤ

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες  διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φιάσκο της ΕΡΤ: Έγραψαν Makedonia τον αντίπαλο της Εθνικής

SHARE:

24Media Network