Μαύρο στο MEGA: Όταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου ανακοίνωνε “προσωρινό διάλειμμα” των ζωντανών εκπομπών

Μαύρο στο MEGA: Όταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου ανακοίνωνε “προσωρινό διάλειμμα” των ζωντανών εκπομπών

Το πάγωμα της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του MEGA, όπως το ανακοίνωνε στους τηλεθεατές η παρουσιάστρια του «Καλημερούδια». Το «προσωρινό διάλειμμα» που αποδείχτηκε μόνιμη κατάσταση για το μεγάλο κανάλι.

Με το μαύρο στο MEGA να μοιάζει αναπόφευκτο, ανατρέχουμε στην εποχή που άρχισαν οι κλυδωνισμοί στο μεγάλο κανάλι, όταν και διέκοπτε σταδιακά όλα του τα ζωντανά προγράμματα για οικονομικούς λόγους. Η πρώτη εκπομπή που μίλησε ανοιχτά για το θέμα, πριν αποχαιρετίσει για πάντα όπως αποδείχτηκε το τηλεοπτικό κοινό, ήταν το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Καλημερούδια» με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Το MEGA σημείωνε τότε πως η εταιρία “αποστερούμενη ταμειακής ρευστότητος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις (τις οποίες οριακά διακανόνισε), αλλά ούτε καν μισθολογικές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ήδη καθυστέρηση μέρους της μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου 2016, αλλά και να παρίσταται αδύνατη η καταβολή δώρου Πάσχα και μισθοδοσίας μηνός Απριλίου.

Το «προσωρινό διάλειμμα»

Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα, 27 Απριλίου του 2016 και η Ντορέττα Παπαδημητρίου αποχαιρετούσε τον τελευταίο της καλεσμένο, τον Πέτρο Γαϊτάνο. Αφού έκανε την αποφώνηση, απευθύνθηκε στο τηλεοπτικό κοινό λέγοντας: “Υπάρχουν κάποια σοβαρά οικονομικά θέματα στο κανάλι, που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα ‘Καλημερούδια’, ούτε με εμάς, ούτε με τους τεχνικούς, ούτε με τους δημοσιογράφους, ούτε με εσάς. Είναι θέματα πέρα και πάνω από εμάς και μας αναγκάζουν να κάνουμε ένα διάλειμμα” ανέφερε η Ντορέττα Παπαδημητρίου τότε, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτό το διάλειμμα.

“Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, να λήξει αισίως όλο αυτό το θέμα και να καταφέρουμε να τα ξαναπούμε. Ευχαριστούμε και τη διοίκηση του σταθμού που μας έδωσε την ευκαιρία να βρισκόμαστε και να κάνουμε αυτή την εκπομπή εδώ -άσχετα με το πόσα άλλα θέματα μπορεί να έχουν δημιουργηθεί» σημείωνε η παρουσιάστρια. 

Σας ευχαριστούμε γιατί έχετε στηρίξει τα “Καλημερούδια” σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή -όχι μόνο για το Μega- για ολόκληρη τη χώρα

«Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη θέση μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αν πάνε όλα καλά. Σας ευχαριστούμε γιατί έχετε στηρίξει τα “Καλημερούδια” σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή -όχι μόνο για το Μega- για ολόκληρη τη χώρα” είπε στη συνέχεια η παρουσιάστρια και έκλεισε λέγοντας: “Να ευχαριστήσω τους τεχνικούς, τους δημοσιογράφους, όλη την ομάδα που για πολύ καιρό δουλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πολλά φιλιά! Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση με αγάπη και υγεία! Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Γεια σας”.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την αποφώνηση της παρουσιάστριας:

Η αποχώρηση του Κώστα Μαρτάκη

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης που ανήκε στην ομάδα της εκπομπής είχε αποχωρήσει, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους εργαζόμενους του σταθμού. «Έφυγα νωρίτερα γιατί ήθελα να ασκήσω πίεση στους ανθρώπους του MEGA, επειδή ήταν πάρα πολλοί άνθρωποι απλήρωτοι» ανέφερε το καλοκαίρι ο τραγουδιστής καλεσμένος του πρωινού του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι μαζί στις 10». 

«Ο κόσμος που είναι εδώ και έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από εμένα είναι απλήρωτος. Αν μπορώ να σας “δημιουργήσω ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή” θα το κάνω» θυμάται πως ανέφερε στους υπεύθυνους του σταθμού, πριν αποφασίσει να φύγει από την ομάδα του «Καλημερούδια». Ωστόσο, ο Κώστας Μαρτάκης παραδέχεται:  «Το έκανα και λίγο εκ του ασφαλούς, καθώς άλλη είναι η ιδιότητά μου»

Δείτε τι έλεγε ο τραγουδιστής στους Νικολέττα Ράλλη και Νίκο Αναδιώτη:

Τέλος, σε όλες τις νέες εκπομπές του MEGA

Η διακοπή της εκπομπής πριν από δυόμιση χρόνια, δεν είναι το μόνο επακόλουθο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στο κανάλι της Μεσογείων, αφού όπως όλες οι εκπομπές είχαν αναστείλει τα γυρίσματα τους. Πιο συγκεκριμένα οι εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη «Κάν’ το όπως ο Άκης», αλλά και το τηλεπαιχνίδι «Δεν έχω λόγα» με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη. 

Το μοναδικό ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού παρέμενε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA με τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.  Στην πιο δεινή θέση πάντως βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δημοσιογράφοι, συντάκτες και εργαζόμενοι του σταθμού, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται στο κανάλι εδώ και 20 χρόνια και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αλλά και να χάσουν την αποζημίωση, αφού το MEGA δεν έχει προς στιγμή πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα