'Έφυγε' ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

'Έφυγε' ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Μετά τον αιφνίδιο χαμό του Βασίλη Μπεσκένη πριν λίγα 24ωρα, ο δημοσιογραφικός κόσμος βυθίζεται ξανά στο πένθος

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Αλεφερόπουλος, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο στα 47 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος ξανά τον δημοσιογραφικό κόσμο, λίγα 24ωρα μετά το χαμό του Βασίλη Μπεσκένη.

O δημοσιογράφος που άνηκε για χρόνια στο δυναμικό του ALPHA, και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα ''Δημοκρατία'', νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής

Την οδύνη του για τον πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ Δημήτρη Αλειφερόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή ως δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και τους οικείους του».

ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν ένας ευγενής, όμορφος άνθρωπος

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου: "Είναι μεγάλη η λύπη μας για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου. Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε ως πολιτικό συντάκτη στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στον Alpha και, τον τελευταίο καιρό, στην εφημερίδα Δημοκρατία. Ήταν πάντα παρών, στις πολύωρες συνεδριάσεις, στις κομματικές συσκέψεις, στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου και μετέπειτα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένας ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας, που υπηρέτησε το λειτούργημά του με επαγγελματισμό και με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κυρίως, όμως, ήταν ένας ευγενής και όμορφος άνθρωπος, που αγαπούσε τη ζωή και την αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και θετική διάθεση. Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του".

ΝΔ: Εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια, ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Το Ποτάμι: Διακρινόταν για το ήθος, την ορθή του κρίση, την ακεραιότητα

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Αλειφερόπουλου απηύθυνε με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος μας άφησε λίγο μετά τον Βασίλη Μπεσκένη. Μια νέα θλιβερή είδηση για έναν νέο και δημιουργικό άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς, μόλις στα 47 του χρόνια. Τον Δημήτρη τον γνωρίσαμε από το πολιτικό ρεπορτάζ. Σε όλα τα μέσα που εργάστηκε, από τα έντυπα μέχρι την τηλεόραση, πάντα διακρινόταν για τον επαγγελματισμό του, την ορθή κρίση του, την ακεραιότητά του. Και βέβαια για το ήθος του- όμοιο απέναντι σε πολιτικούς και συναδέλφους. Θα μας λείψει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

ΚΙΔΗΣΟ: Έφυγε ένας εργάτης της δημοσιογραφίας

"Είναι άδικο να αποχαιρετούμε τόσο νωρίς", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών- Σοσιαλιστών για το θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλου. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί: "Είναι δύσκολο να «αποχαιρετάς» έναν νέο άνθρωπο και την ίδια ώρα να μαθαίνεις ότι ένας ακόμη νέος άνθρωπος «έφυγε» από κοντά μας. Την ώρα που φίλοι και συνάδελφοι δημοσιογράφοι έλεγαν το «τελευταίο αντίο» στον Βασίλη Μπεσκένη, η είδηση της απώλειας ενός ακόμη νέου δημοσιογράφου, του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, έφερε διπλό πένθος και μεγάλη οδύνη σε όσους τους γνώριζαν. Ο Δημήτρης, όπως και ο Βασίλης, ήταν πραγματικοί εργάτες της δημοσιογραφίας. Τους χαρακτήριζε το ήθος και η αφοσίωσή τους στο λειτούργημα που υπηρετούσαν. Και οι συνάδελφοί τους γι’ αυτό τους εκτιμούσαν. Είναι άδικο να τους «αποχαιρετούμε» τόσο νωρίς. Η θλίψη όλων μας, είναι μεγάλη. Στους οικείους τους και τους συναδέλφους τους, τα θερμά μας συλλυπητήρια".

SHARE:

24Media Network