Εγκαταλείπει τον Alpha ο Σταυρόπουλος, λόγω του ομοφοβικού παραληρήματος Βερύκιου

Εγκαταλείπει τον Alpha ο Σταυρόπουλος, λόγω του ομοφοβικού παραληρήματος Βερύκιου

Δεν πήγε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος. Πληροφορίες τον θέλουν να ετοιμάζεται για παραίτηση από τον ραδιοφωνικό σταθμό

Χωρίζουν οι δρόμοι του δημοσιογράφου Δημήτρη Σταυρόπουλου, με τον συμπαρουσιαστή του στο ραδιόφωνο του Alpha FM, Δήμο Βερύκιο.

Αιτία είναι το ομοφοβικό ξέσπασμα του Δήμου Βερύκιου, με αφορμή τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν θα μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του.φ

Ο κ. Βερύκιος αποκάλεσε τον κ. Κορτώ, μεταξύ άλλων "κυρά Αυγουστίνα", ενώ επικρότησε σχόλιο ακροατή για τους γκέι πως "τους χρειάζεται χρυσαυγίτης" και παρατήρησε πως οι γκέι "δεν έχουν μόνο θηλυκό κορμί αλλά και θηλυκό μυαλό".

Λίγο μετά, ο δημοσιογράφος απολογήθηκε για τα σχόλιά του, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook.

Η απάντηση του Κορτώ στον Βερύκιο

Το πώς αντιμετώπισαν την επίθεση του δημοσιογράφου τα οικεία του πρόσωπα περιέγραψε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, λέγοντας ότι ο πατέρας του υπέστη υπερτασική κρίση.

"Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Ως επαγγελματίας γραφιάς, ξέρω από πρώτο χέρι την αλήθεια που περιέχεται στη λαϊκή τούτη ρήση. Μόνο που ορισμένες φορές, το μεταφορικό σχήμα γίνεται κυριολεκτικό, κι άνθρωποι τσακίζονται στ’ αλήθεια απ’ τον κακόβουλο λόγο των άλλων.

Συχνά, και μια σκληρή κουβέντα αρκεί για να συντρίψει έναν ευάλωτο ψυχισμό, και να εξωθήσει το άτομο που υφίσταται τη λεκτική βία ακόμη και στο απονενοημένο διάβημα.

Κι άλλοτε πάλι, όταν ο λόγος γίνεται όπλο για απρόκλητη επίθεση, προσβολή και ισοπέδωση της προσωπικότητας και του έργου ενός ανθρώπου μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να ανήκει σε μια μειονότητα, τότε το εκπεφρασμένο, ρατσιστικό μίσος στρέφεται ενάντια σε κάθε άτομο που προσπαθεί να διεκδικήσει την προσωπική του ελευθερία και την αξιοπρεπή του μεταχείριση από το κράτος και τους συνανθρώπους του.

Όταν για πρώτη φορά μου γνωστοποιήθηκε η εκτενής και χυδαία επίθεση του Δήμου Βερύκιου στο πρόσωπό μου, προσπάθησα να τη διαχειριστώ με το ήθος, τη μεγαλοψυχία, και τον αυτοσαρκασμό που μου δίδαξε η λατρεμένη μου μητέρα (...)"

Ο συγγραφέας νωρίτερα είχε απαντήσει με χιούμορ στον Δήμο Βερύκιο, γράφοντας στο Facebook:

"Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής".

"Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Δ. Βερύκιου εναντίον Α. Κορτώ: "Η κυρά Αυγουστίνα και η δικτατορία των γκέι"

Κορτώ για Βερύκιο: Ο πατέρας μου υπέστη υπερτασική κρίση. Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

SHARE:

24Media Network