Έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό αγώνα του Μανώλη Κυπραίου

Έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό αγώνα του Μανώλη Κυπραίου
Αστυνομία (Φωτογραφία αρχείου) MotionTeam

Έκκληση για χρηματική βοήθεια για τον δικαστικό αγώνα που μετράει πάνω από 9 χρόνια απευθύνει ο Μ. Κυπραίος, ο ρεπόρτερ που έχασε την ακοή του έπειτα από βόμβα κρότου λάμψης που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ σε διάρκεια πορείας.

Ο Μανώλης Κυπραίος, ο ρεπόρτερ που στις 15 Ιουνίου του 2011 έχασε την ακοή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας μετά από βόμβα κρότου λάμψης που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ, όταν και του επιτέθηκαν μέσα σε μία στοά, 9 χρόνια μετά την υπόθεση δικαιώθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που καταδίκασε τους δράστες.

Τέσσερις μήνες μετά, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον του ρεπόρτερ.

Με αφορμή την έφεση της απόφασης ο Μανώλης Κυπραίος κάνει έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό του αγώνα.

Το κείμενο που υπογράφει ο Μ. Κυπραίος:

Καλοί μου φίλοι, συνάδελφοι και συμπολίτες. Οπως γνωρίζετε παρά την πρωτόδικη δικαίωσή μου για την επίθεση των ΜΑΤ που με άφησε ανάπηρο, το ανάλγητο κράτος σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος απέναντι στους πολίτες του, συνεχίζει ακάθεκτο τη σύγκρουση μαζί μου προχωρώντας σε έφεση και αποφασισμένο να φτάσει μέχρι την εκδίκαση σε 3ο βαθμό στο ΣτΕ.

Σε κάθε άλλο δημοκρατικό κράτος, θα είχε ζητηθεί συγνώμη. Ομως αν δεν έχεις μπάρμπα στη Στουρνώνη, συγνώμη στην Κωρώνη (πως μου ήρθε αυτό;) το κράτος σε κυνηγά χωρίς αιδώ και έλεος.

Το ελληνικό δημόσιο δεν πληρώνει παράβολα, δεν πληρώνει δικηγόρους, εμπειρογνώμονες, ειδικούς, τίποτα. Ολα αυτά τα έχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ, απαλλάσσεται, για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον οποιοδήποτε του σταθεί εμπόδιο ή του δημιουργήσει εμπόδια στην άσκηση της παρά-δημοκρατικής κυριαρχίας του.

Αντίθετα, ενας αδικημένος πολίτης πρέπει να διαθέτει έναν τεράστιο κουμπαρά με χρήματα για να πληρώνει από παράβολα, έως ότι πιο παλαβό μπορείτε να φανταστείτε που θα του ζητηθεί. Και αυτό γιατί; Για να λυγίσει και να μη μπορέσει να συνεχίσει.

Δυστυχώς, μετά από 9 χρόνια συνεχών εξόδων που δεν τα βάζει ο λογισμός σας, ο κουμπαράς μας δεν έχει άλλα χρήματα.

Μοναδική πηγή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ανελέητη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο, είσαστε εσείς. Ετσι δημιουργήσαμε αυτή την ολοφάνερη και προσβάσιμη σε όλους ιστοσελίδα δωρεάς όπου όποιος πολίτης θέλει, μπορεί να συνεισφέρει.

Δεν υπάρχει ανώτερο ή κατώτατο ποσό, παρά μόνο αλληλεγγύη. Για εμάς το 1 ευρώ που θα κατατεθεί έχει την ίδια αξία με τα 100, τα 1.000. Η πράξη μετράει. Εξάλλου νομοτελειακά, πάντα οι μέλισσες κερδίζουν τους λύκους.

Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε σε αυτό το δύσκολο και γεμάτο αγκάθια αγώνα. Εναν αγώνα που δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά μας έλαχε να τον δώσουμε για όλους

Για περισσότερα δείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα