ΕΣΗΕΑ: Καλεί σε εξηγήσεις την ΕΡΤ για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα

ΕΣΗΕΑ: Καλεί σε εξηγήσεις την ΕΡΤ για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα
EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ γνωστοποιεί ότι καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, με τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα

Να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την παραπλάνηση των τηλεθεατών με τις δήθεν ανταποκρίσεις από την Μόσχα και την επιλογή μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου ως ανταποκριτή καλεί την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα.

"Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ADVERTISING

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας", αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network