ΕΣΡ: Σχημάτισε φάκελο για το Big Brother – Πάνω από 200.000 καταγγελίες για το αισχρό σχόλιο

Διαβάζεται σε 2'
ΕΣΡ: Σχημάτισε φάκελο  για το Big Brother – Πάνω από 200.000 καταγγελίες για το αισχρό σχόλιο
Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Eurokinissi

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με τις 200 και πλέον χιλιάδες καταγγελίες για το Big Brother. Απάντησε σε όσους το επικρίνουν και ενημέρωσε ότι σχηματίστηκε φάκελος.

Πλήθος αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων έχει παρατηρηθεί το τελευταίο 24ωρο στα social media σχετικά με τη σιγή ιχθύος που διατηρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το ντροπιαστικό σχόλιο που ακούστηκε στο “Big Brother’.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να “σπάσει” τη σιωπή του, τονίζοντας ωστόσο ότι “έχει νομική υποχρέωση να σιωπά”. Σε ανακοίνωσή του, εξηγεί τον λόγο αυτής της στάσης και ενημερώνει πως έχει ήδη σχηματισθεί φάκελος και οριστεί εισηγητής μετά το πλήθος καταγγελιών που, όπως ανέφερε, ξεπερνούν τις 200.000!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα