Γιατί η ΕΡΤ δεν έδειξε live την συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη

Γιατί η ΕΡΤ δεν έδειξε live την συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη
Συνάντηση των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον Λευκό Οίκο AP

Πού οφείλεται η έλλειψη "ζωντανού" οπτικού υλικού από την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Χαμός προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, καθώς η ΕΡΤ που είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις να έχει live εικόνα, αυτή τη φορά ήταν απούσα όσον αφορά το οπτικό υλικό. 

Το κρατικό κανάλι δεν έδειξε ζωντανά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού με την σύζυγό του Μαρέβα στον Λευκό Οίκο ούτε και τις δηλώσεις των δύο ηγετών αμέσως μετά, με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ να περιγράφει σαν σε ραδιόφωνο τα τεκταινόμενα. Την ίδια ώρα ιδιωτικά κανάλια μετέδιδαν κανονικά εικόνα. Τα σχετικά πλάνα τα είδαμε από την συχνότητα της ΕΡΤ αρκετά λεπτά αργότερα.

Τι συνέβη; Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα της ΕΡΤ βγαίνει με liveview, ο εξοπλισμός του οποίου κρατήθηκε από τις αρχές ασφαλείας του Λευκού Οίκου κατά τον έλεγχο καθώς κρίθηκε ως αντικείμενο δυνητικά επικίνδυνο. Έτσι όταν η κάμερα που τράβαγε κανονικά εντός, βγήκε έξω, έστειλε αμέσως τα πλάνα στην Αθήνα και έγινε η μετάδοσή τους.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί είχαν εικόνα με κινητά τηλέφωνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα