Γιώργος Παπαχρήστος: Καταγγέλλει επίθεση εναντίον του από εφοπλιστή στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Παπαχρήστος: Καταγγέλλει επίθεση εναντίον του από εφοπλιστή στο ΟΑΚΑ
Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος Credits:ΑΠΕ-ΜΠΕ -

Ο δημοσιογράφος των "Νέων" Γιώργος Παπαχρήστος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα επίθεσης από εφοπλιστή την Τρίτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Καταδικάζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίθεση από εφοπλιστή καταγγέλει ο δημοσιογράφος των “Νέων” Γιώργος Παπαχρήστος.

Οπως τονίζει, η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται το περιστατικό έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Ο κ. Παπαχρήστος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύων “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Tην επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την εξής ανακοίνωση: Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων.

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

“Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών”, τονίζει ο κ. Γλαβίνας.

Ανακοίνωση για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου εξέδωσε και το ΚΚΕ, στην οποία ανέφερε τα εξής: Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα