Η ανανεωμένη ιστοσελίδα και η νέα εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα και η νέα εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε την ανασχεδιασμένη του ιστοσελίδα

Την ανασχεδιασμένη του ιστοσελίδα παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα διδασκαλίας του Μεγάρου Μουσικής, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ παρουσίασε τη βελτιωμένη εφαρμογή του για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες με λειτουργικό Android και iOS.

Η νέα ιστοσελίδα

Με ανανεωμένο σχεδιασμό, η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι πιο εύχρηστη, φιλική στους επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα και διαδραστική. Δίνει έμφαση στο live newsroom και στον πλούτο των πολυμέσων που διαθέτει και διακινεί, προσφέρει γρήγορη πλοήγηση στις κατηγορίες ειδήσεων και αναδεικνύει τις συνδρομητικές υπηρεσίες του Πρακτορείου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του. 

Πέραν της βασικής κατηγοριοποίησης, οι ειδήσεις του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παρουσιάζονται σε θεματικά μικροσάιτ, ενταγμένα στην κεντρική σελίδα ως υποκατηγορίες ειδήσεων. Η νέα δομή της ιστοσελίδας αναδεικνύει τον πλούτο της ειδησεογραφίας που καλύπτουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προβάλλονται συνολικά 24 κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας, ανάμεσα στα δεκάδες που μπορεί κανείς να βρει στις εσωτερικές σελίδες του σάιτ.

Βρείτε τη νέα εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη σελίδα http://www.ana.gr/mobile-apps.html, στο Google Play και στο iTunes.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι θεματικές ενότητες ANA-XINHUA, με ειδήσεις από τη συνεργασία με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που εστιάζουν στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, και ANA-Russia, όπου δημοσιεύονται ειδήσεις εστιασμένες στις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, τη Ρωσία και τη θέση της στον κόσμο, με πηγές τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία και ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Σε κεντρικό σημείο προβάλλονται οι Ανακοινώσεις, μια από τις σημαντικότερες συνδρομητικές υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που προσφέρει ευρεία προβολή σε εταιρίες και οργανισμούς, και οι Τίτλοι Ειδήσεων. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα ακρόασης του ραδιοφωνικού σταθμού Πρακτορείο 104,9 FM. 

Επιπλέον, το ανανεωμένο σάιτ καλύπτει όλες τις ανάγκες της διαφημιστικής αγοράς, σε θέσεις και μορφές διαφήμισης στην κεντρική και τις εσωτερικές σελίδες του.

Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να βρει τα συνδρομητικά γραφήματα που παράγονται καθημερινά, τα πολυμέσα με την υπηρεσία συνδρομητικών βίντεο και υπηρεσίες livestreaming με ζωντανή κάλυψη εταιρικών ή άλλων διοργανώσεων και συνεδρίων. Επίσης, η συλλογή των φωτογραφιών είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες εικόνες που παρέχει το Πρακτορείο καθημερινά στους πελάτες- συνδρομητές του, ενώ στην ενότητα «Εικόνες της Ημέρας» παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που προβάλλονται καθημερινά στους σταθμούς του μετρό.

Τέλος, η αγγλόφωνη έκδοση καλύπτει τις σημαντικότερες κατηγορίες της ειδησεογραφίας, κυρίως γύρω από την πολιτική, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. 

Η νέα εφαρμογή

Με τη νέα δωρεάν εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ για Android και iOS, σχεδόν όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας γίνεται διαθέσιμο για έξυπνα κινητά και tablets.

Η νέα εφαρμογή παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση καθώς τροφοδοτείται αυτόματα από την ιστοσελίδα. Ο χρήστης μετακινείται μεταξύ αρχικής σελίδας και κατηγοριών μέσω ενός αναδυόμενου μενού και μπορεί να δει κάποια από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στην αρχική σελίδα ή να εστιάσει στην κατηγορία που τον ενδιαφέρει.

Η καινοτομία της εφαρμογής είναι η λειτουργία ειδοποιήσεων για έκτακτες ειδήσεις (alert), μια λειτουργία που ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό το είδος των ειδοποιήσεων θεωρείται σήμερα μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που μπορεί να ενσωματώσει ένα ειδησεογραφικό app. 

Πολύ χρήσιμη είναι και η δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή για αποθήκευση ειδήσεων για ανάγνωση offline. Εξάλλου, η εφαρμογή προσφέρει τις δυνατότητες ζωντανής αναπαραγωγής του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Πρακτορείο 104,9 FM, αναζήτησης ειδήσεων με βάση λέξεις- κλειδιά και χρήσης της αγγλικής έκδοσης της εφαρμογής με τις σημαντικότερες εξελίξεις γύρω από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. 

Ελενα Κουντουρά: Καταξιωμένο ρόλο στην ενημέρωση

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επισήμανε ότι «το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο έχει υψηλή συμβολή και καταξιωμένο ρόλο στην ενημέρωση. Επεκτείνεται και ενισχύεται διαρκώς, και συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Στο υπουργείο Τουρισμού «έχουμε καθιερώσει εξαιρετική συνεργασία με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην υλοποίηση του στόχου για την ισχυροποίηση της εικόνας της χώρας και στην προβολή της ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού», συνέχισε η κ. Κουντουρά.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε ειδική μνεία για τη συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που «αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και φυσικά και στον τουρισμό» υπογραμμίζοντας την «ισχυρή πολιτική βούληση» της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με την Κίνα και τη στρατηγική επιλογή του υπουργείου «να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας».

Τζανακόπουλος: Το Πρακτορείο καλείται να παίξει ένα πρωτοπόρο και εξαιρετικά σημαντικό ρόλο

«Η σημερινή εκδήλωση παρουσίασης της νέας ιστοσελίδας αλλά και των νέων εξωστρεφών δράσεων και διεθνών συνεργασιών του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αποτελεί ένα σημείο τομής για το Πρακτορείο το οποίο στην περίοδο των ταχύτατων αλλαγών στη δημοσιογραφία και των ΜΜΕ και σε μία περίοδο ταχύτατων αλλαγών στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή που επηρεάζεται από τη διαρκή μάχη στο χώρο της πληροφορίας και της ενημέρωσης μεταξύ της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας από τη μια και των ψευδών ειδήσεων από την άλλη καλείται να παίξει ένα πρωτοπόρο και εξαιρετικά σημαντικό ρόλο», δήλωσε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Του ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επιτυχία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που είμαστε σίγουροι ότι θα την έχει» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Λαζαρίδης: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ να συνεχίσει με αντικειμενικότητα για να ενισχύσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό

Οι σημερινές αλλαγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ το οδηγούν σε μια νέα εποχή. Αυτό που είναι σημαντικό και πέρα και πάνω απ΄ όλα είναι να συνεχίσει με αντικειμενικότητα για να ενισχύσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Είναι σημαντικό και πρέπει να τονίσω και ως ΝΔ, την αμέριστη συμπαράσταση και τα ευχαριστώ μας στους συναδέλφους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης, δήλωσε στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ιστοσελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται «να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ως του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας αλλά και του Πρακτορείου που θέλει να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, να αφουγκράζεται και να αναδεικνύει τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και τις ελπίδες και τους αγώνες του λαού». 

Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Ψύλος, «εισέρχεται σε νέα εποχή και η δικτυακή παρουσία του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων». Η ανανεωμένη ιστοσελίδα «με μια πρωτοποριακή εμφάνιση βασισμένη στη διεθνή εμπειρία, είναι ταχύτερη στη μετάδοση δεδομένων. Λειτουργεί με βάση «την πιο πρόσφατη υπολογιστική γλώσσα προσφέροντας υψηλής ποιότητας εμπειρία στον χρήστη», όπως εξήγησε ο κ. Ψύλος και πρόσθεσε: «Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από την ομάδα πληροφορικής του Πρακτορείου χωρίς μάλιστα να στοιχίσει στο Πρακτορείο ούτε ένα ευρώ». 

Σχετικά με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τόνισε ότι «όσοι την εγκαταστήσουν θα μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς από τα κινητά τους για τα νέα της ημέρας εντελώς δωρεάν». 

Ο κ. Ψύλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα από τη συνεργασία με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Νέα Κίνα» (Xinhua), θα προβάλλονται επιχειρηματικές, τουριστικές ειδήσεις από την Ελλάδα στην πλατφόρμα «One belt one road» («Μια ζώνη ένας δρόμος») του πρακτορείου «Νέα Κίνα», μια ιστοσελίδα που την επισκέπτονται καθημερινά 200 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ. 

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε ότι η συνεργασία της εταιρίας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι πολύ σημαντική και μας έχει βοηθήσει πολύ» και συμπλήρωσε ότι η ανακήρυξη της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή Διεθνή Έκθεση «θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη σχέση Ελλάδας- Κίνας».

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας και της εφαρμογής η Αγγελική Μπούμπουκα, υπεύθυνη social media στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρίσκεται αντιμέτωπο- όπως συμβαίνει σε όλους τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο- με μια σειρά αλλεπάλληλων νέων προκλήσεων, που έχουν να κάνουν με τις διαρκείς τεχνολογικές εξελίξεις».

Στην εκδήλωση μίλησε και η φοιτήτρια ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Ζιγιάνγκ της Κίνας, Γουτίνγκ Φενγκ, η οποία μαζί με οκτώ συμφοιτητές της ήρθε στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus συνεργάστηκε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην παραγωγή βίντεο. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα για την Ελλάδα, όπως και για έννοιες που δεν υπάρχουν αλλού, όπως η "φιλοξενία". Η παρουσία μας στην Αθήνα δημιουργεί μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην αποψινή εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Φρόσω Σταυρακάκη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσορός, ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Δημήτρης Μάρης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εφοπλιστής, Γαβριήλ Πετρίδης και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας, Γιάννης Κοτόφωλος.

SHARE: