Κεφάλαιο υπογονιμότητα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα του ζευγαριού

Γυναίκα με τεστ εγκυμοσύνης
Γυναίκα με τεστ εγκυμοσύνης 123RF

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπογονιμότητας αναλύουμε τα αίτιά της, παρέα με τον κ. Γιώργο Λαϊνά.

Αυτή την Κυριακή, 16/06 στις 13.00 το μεσημέρι στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή ''Life in Balance'' θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την υπογονιμότητα.

Αφορμή για να αναλυθεί αυτό το πολύ σημαντικό θέμα αποτελεί η 15η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Υπογονιμότητας και έχει σα στόχο τη σωστή ενημέρωση για τα αίτιά της και τους παράγοντες που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη γονιμότητα ενός ζευγαριού.

Σύμφωνα με έρευνες, 90 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης, με το 85% αυτών να μην αναζητούν βοήθεια. Δυστυχώς το θέμα αυτό αποτελεί ταμπού και για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να το αναλύσουμε στην εκπομπή Life in Balance. Στο στούντιο του Ραδιοφώνου News 24/7 η Δήμητρα Τσιγγενέ θα φιλοξενήσει τον κ. Γιώργο Λαϊνά, Γυναικολόγο Αναπαραγωγής και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγής με τον οποίο θα σας λύσουν κάθε πιθανή απορία.

ADVERTISING

Ποιες οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί με φυσικό τρόπο; Ποιες οι απαραίτητες εξετάσεις τόσο για τον άνδρα, όσο και για τη γυναίκα; Ποια τα αίτια της ανδρικής και ποια της γυναικείας υπογονιμότητας; Τι ρόλο διαδραματίζει η διατροφή και πώς επηρεάζει η συστηματική άσκηση; Καφεΐνη, αλκοόλ, κάπνισμα. Επηρεάζει αυτή η τριάδα τη γονιμότητα; Άγχος και υπογονιμότητα: πώς συνδέονται; Τι είναι η ανεξήγητη υπογονιμότητα;

Αφού απαντηθούν όλα αυτά τα βασικά ερωτήματα, ο κ. Λαινάς θα αναλύσει όλες τις πιθανές μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν τα υπογόνιμα ζευγάρια να αποκτήσουν τελικά παιδί.

*Συντονιστείτε, λοιπόν, αυτή την Κυριακή στις 13.00 στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή ''Life in Balance'' για να ενημερωθείτε πλήρως για το κεφάλαιο της υπογονιμότητας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ζευγάρια ανά τον κόσμο.  

SHARE:

24Media Network