Κυκλοφόρησε η ετήσια έκδοση Maison De Campagne 2022

Κυκλοφόρησε η ετήσια έκδοση Maison De Campagne 2022
MAISON DE CAMPAGNE 2022

Η 17η έκδοση του Maison de Campagne παρουσιάζει 14 επιλεγμένες, πρόσφατα ολοκληρωμένες, εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα.

Οι εξοχικές κατοικίες εκφράζουν, ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη κατηγορία έργων, την ποιητική διάσταση της αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για τα έργα τα οποία συνθέτουν την παράδοση, τον τόπο, το κλίμα, τα βιώματα και τις μνήμες σε έναν αφηγηματικό καμβά, που ξεδιπλώνεται ως μια αφήγηση στο τοπίο. Τα έργα αυτά προτείνουν έναν τρόπο κατοίκησης διαφορετικό, σε έναν τόπο μακρινό, απελευθερώνοντας τα συναισθήματα και ξεπερνώντας τον χρόνο.

MAISON DE CAMPAGNE 2022

Αφετηρία της αφήγησης είναι συχνά η ανάγκη της δημιουργίας μιας εξοχικής κατοικίας. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική ανάγκη, η οποία αντλεί τη δύναμή της από την αγάπη του ανθρώπου για ένα μέρος. Η αγάπη αυτή έρχεται άλλοτε από τις αναμνήσεις και το παρελθόν του που τον δένουν με το μέρος αυτό και άλλοτε από το δέος που του προκαλεί και την επιθυμία του να συνδεθεί μαζί του, να κατοικήσει αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον και να αποκτήσει ένα καταφύγιο που “χωράει” έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Ακριβώς σε αυτή τη συνθήκη η αρχιτεκτονική καλείται να δημιουργήσει κάποια από τα πιο συγκινησιακά της έργα.

MAISON DE CAMPAGNE 2022

Στην παρούσα έκδοση τα έργα αναπτύσσονται σε διαφορετικά ελληνικά νησιά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι εξοχικές κατοικίες δημιουργούν έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στην ιστορία και το τοπίο, τα υλικά και τον χρόνο, το σύγχρονο και το υπάρχον. O σχεδιασμός μπορεί συχνά να είναι τολμηρός, καθώς απεκδύεται τους χωρικούς, λειτουργικούς και ορθολογικούς περιορισμούς που επιβάλλει η αστική κατοίκηση και ενσωματώνει παραμέτρους όπως οι αισθήσεις, η μνήμη και η φαντασία.

MAISON DE CAMPAGNE 2022

Η έκδοση Maison de Campagne 2022 είναι διαθέσιμη σε σημεία διανομής τύπου, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία των ακολούθων χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία, Αυστραλία, Ισπανία, Γαλλία, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Κατάρ, Μπαχρέιν, Λίβανος, Ομάν, Κίνα, Ινδία, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Ελβετία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο.

MAISON DE CAMPAGNE 2022

Το Maison de Campagne είναι μία ετήσια έκδοση του ek magazine.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα