Κύκλοι ΕΣΡ: Η τύχη των εργαζομένων του Mega στα χέρια των μετόχων του σταθμού

Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα γραφεία στην Αθήνα, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα γραφεία στην Αθήνα, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το ΕΣΡ άρχισε τον ουσιαστικό έλεγχο των υποψηφίων για μια τηλεοπτική άδεια, με στόχο τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Από τους μετόχους του Mega εξαρτάται η τύχη των απλήρωτων επί δύο σχεδόν χρόνια εργαζομένων του, σύμφωνα με κύκλους του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο περιθώριο της αδειοδοτικής διαδικασίας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, στους σκοπούς του, όπως έχει ήδη ξεκαθαριστεί, "δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί. Είναι όχι απλώς άτοπο, είναι αδιανόητο, για ένα θεσμικό όργανο που μπορεί να χρειαστεί να κρίνει επί θέματος, δυναμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα, να έχει εκ των προτέρων εκφράσει άποψη επ’ αυτού. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αβελτηρία η εμμονή του ΕΣΡ στο θεσμικό του ρόλο".

Μάλιστα, κύκλοι του ΕΣΡ εξηγούν, ότι "εάν το εποπτικό όργανο γνωμοδοτούσε με την επίσημη ιδιότητα του, θετικώς ή αρνητικώς, στα ζητήματα που του είχαν τεθεί, αυτομάτως θα αποτελούσαν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης της Τηλέτυπος με άλλες εταιρείες στο μέλλον και σε κάθε περίπτωση η πλευρά που θα θεωρούσε ότι βλάπτεται "θα μπορούσε να στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου αξιώνοντας οικονομικές απαιτήσεις".

Αποσαφηνίστηκε πάντως, ότι αν και ο νόμος είναι σαφής (δλδ στις 28 Φεβρουαρίου οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στον συγκεκριμένο αδειοδοτικό διαγωνισμό θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους), υπάρχουν περιθώρια ερμηνείας διατάξεων του νόμου από το νομοθέτη  «τα οποία ίσως θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να συνεχίσει να εκπέμπει» και μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Η Τηλέτυπος, με την αδιάθετη συχνότητα, ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, εάν και εφόσον επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, παράλληλα με την τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία, διότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονικά όρια που προβλέπει ο νόμος η προκήρυξη της αδιεκδίκητης για την ώρα άδειας  εκτιμάται ότι θα γίνει αφού έχουν χορηγηθεί οι έξι, αν φθάσουν στην τελική φάση και οι έξι υποψήφιοι. Ο οριστικός αριθμός των διεκδικητών θα προέλθει από τον ενδελεχή και εξονυχιστικό έλεγχο από ισάριθμες με τους σημερινούς υποψήφιους ελεγκτικές επιτροπές της Ανεξάρτητης Αρχής που εποπτεύει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

SHARE:

24Media Network