Lacta: Δεν είναι αυτό που νόμιζεις και αποκλείεται να μη δακρύσεις

Lacta: Δεν είναι αυτό που νόμιζεις και αποκλείεται να μη δακρύσεις

H νέα διαφήμιση συγκινεί και γκρεμίζει κάθε στερεότυπο μίσους, παρουσιάζοντας τη συναρπαστική, πολύχρωμη πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα της αγάπης,

Η διαφημιστική καμπάνια της Lacta το 2019, με ασπρόμαυρες αφίσες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν ζευγάρια διαφορετικής σεξουαλικότητας, χρώματος, ηλικίας και καταγωγής, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Σαφώς και υπήρξαν οι επικρίσεις και τα ρατσιστικά σχόλια, ωστόσο στην πλειοψηφία τους επρόκετιο για εκδηλώσεις θαυμασμού και υποστήριξης. Και αυτό γιατί η καμπάνια μάς αφορά όλους, και πρεσβεύει μια αλήθεια και μια πραγματικότητα: «Η αγάπη έχει πολλές γεύσεις» και όλα τα ζευγάρια, ασχέτως φύλου, ηλικίας, σωματότυπου, χρώματος και αρτιμέλειας το αποδεικνύουν καθημερινά.

Στο ίδιο πνεύμα αγάπης κινείται και η φετινή διαφήμιση της εταιρείας με τίτλο «Δες την αγάπη»: Πρόκειται για ένα συγκινητικό σποτ διάρκειας δύο λεπτών που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και στο οποίο προβάλλεται η συναρπαστική, πολύχρωμη πραγματικότητα έναντι των στερεοτύπων. Στόχος της διαφήμισης είναι να γκρεμίσει τη διαστρεβλωμένη ματιά, με την οποία μπορεί κανείς να βλέπει τα πράγματα και να τον ωθήσει να εισπράττει τις εικόνες γύρω του με το πρίσμα της αγάπης.

Στο σποτ βλέπουμε ιστορίες καθημερινών ανθρώπων: Στη διάρκεια ενός πάρτυ μια κοπέλα σπρώχνει έναν εύσωμο νεαρό και τον ρίχνει σε μια πισίνα. Τη βλέπουμε να γελά. Μια άλλη γυναίκα χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού των γονιών της κρατώντας το χέρι της συντρόφου της. Ο πατέρας της ανοίγει την πόρτα, τις βλέπει μαζί και την κλείνει. Ένας οδηγός σταματάει μπροστά από τους γονείς του. Συνεπιβάτης είναι μια γυναίκα με πολλα piercing στο πρόσωπο και τατουάζ. Τα μάτια της διασταυρώνονται με αυτά της μητέρας.

Σε άλλη σκηνή ένας άντρας μοιάζει σαν να σφίγγει τις γροθιές του και βγάζει το πουκάμισό του. Κατευθύνεται προς έναν άλλο άντρα ο οποίος είναι σκυμμένος στο έδαφος και λαχανιάζει. Μια κοπέλα σε αναπηρικό αμαξίδιο φτάνει στο τραπέζι της σε ένα εστιατόρειο. Ένα ζευγάρι την κοιτά με περιέργια… Μια μαύρη γυναίκα πέφτει στο κρεβάτι με μια κραυγή. Ένας άντρας ανεβαίνει επάνω της…

Όλα τα στιγμιότυπα, με την πρώτη ματιά σφίγγουν το στομάχι… Είναι στερεοτυπικές εικόνες επίκρισης, μίσους, βίας, ρατσισμού και μη αποδοχής… Το μήνυμα όμως της διαφήμισης είναι το ακριβώς αντίθετο, γιατί όλες αυτές οι εικόνες είναι ιστορίες αγάπης, είναι μια παύση σε μια χρονική στιγμή που μπορεί να παρερμηνευτεί: Η κοπέλα στην πισίνα δεν ρίχνει ένα αγόρι στο νερό για να τον περιπαίξει αλλά το αγόρι της: βουτά και η ίδια και τον φιλά. Ο πατέρας δεν κλείνει την πόρτα γιατί δεν αποδέχεται την επιλογή της κόρης του: Έχει κανονίσει ένα πάρτυ καλωσορίσματος και την ξανανοίγει για να της κάνει έκπληξη. Η κοπέλα με τα piercing είναι έγκυος και οι γονείς του οδηγού και συντρόφου της την παίρνουν αγκαλιά.Ο νεαρός που έβγαλε το πουκάμισο βοηθά τον σύντροφό του να κουβαλήσει έναν καναπέ στο σπίτι τους. Το ζευγάρι δεν κοιτά με θλίψη την κοπέλα στο αναπηρικό αμαξίδιο αλλά προσέχει με έκπληξη τον φίλο της που της φέρνει ένα μεγάλο λούτρινο αρκουδάκι. Η μαύρη γυναίκα παίζει μαξιλαροπόλεμο με τον σύντροφό της.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο βίντεο της Lacta και είναι μια πραγματικότητα γεμάτη αγάπη.

Δείτε το βίντεο – θα είναι όμορφο αν συγκινηθείτε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα