Lacta: Σοκολάτα και αγάπη για κάθε ρατσιστή, ομοφοβικό της χώρας

Lacta: Σοκολάτα και αγάπη για κάθε ρατσιστή, ομοφοβικό της χώρας

#ActForLove - Ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, ΑμεΑ, όλοι τους σε μια καμπάνια που αναδεικνύει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη και εν έτει 2019 στην ελληνική κοινωνία.

Η Lacta λάνσαρε νέα καμπάνια με ζευγάρια διαφορετικής σεξουαλικότητας, χρώματος, ηλικίας και καταγωγής υπό το hashtag #ActForLove. H καμπάνια συνοδεύεται με 28 αληθινές ιστορίες καθώς και από μία έκθεση φωτογραφίας η οποία θα παρουσιαστεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία έγινε viral, συνοδεύτηκε από σχόλια (κυρίως) θετικά αλλά και -δυστυχώς- πικρόχολα και επιθετικά, από αυτά που “δηλητηριάζουν” το διαδίκτυο ευκαιρίας δοθήσης. Είτε μιλάμε για τον Ζακ Κωστόπουλο, είτε μιλάμε για τη διαπόμπευση κοριτσιών και γυναικών που θυματοποιούνται διαρκώς και διαχρονικώς στις αποξενωμένες γειτονιές μας, είτε μιλάμε για διαφημιστικά καρέ που προμοτάρουν σοκολάτες.

Το ότι εν έτει 2019 μια τέτοια καμπάνια εγείρει ακόμη αντικρουόμενα σχόλια, είναι η ουσία που πρέπει να μας προβληματίσει για το πού είμαστε και το πού οδεύουμε ως ελληνική κοινωνία. Οι διατυπώσεις μίσους που γράφτηκαν κάτω από τις αναρτήσεις των αφισών με τα ζευγάρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σε αυτή τη χώρα στο κομμάτι της αποδοχής της διαφορετικότητας και της άρσης των στερεοτύπων.

“Η αγάπη έχει πολλές γεύσεις” είναι το μότο της καμπάνιας. Τα αυτονόητα δηλαδή, αυτά που πρέπει κάθε τόσο να επαναλαμβάνουμε και να υπερασπιζόμαστε γιατί όπως φαίνεται, για κάποιους η αγάπη δεν είναι ένα δεδομένο δικαίωμα για όλους.

Από την ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook Page της:

 

Τα στοιχεία της έκθεσης που κερνάει σοκολάτα αντί για “ξύδι”:

Η Lacta και η φωτογράφος Chloe Kritharas Devienne σε προσκαλούν να γνωρίσεις όλες τις διαφορετικές γεύσεις της αγάπης, στην έκθεση φωτογραφίας #ActForLove, με πρωταγωνιστές 28 αληθινά ζευγάρια με μοναδικές ιστορίες.

14-23 Φεβρουaρίου στο City Link, στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτογράφος Chloe Kritharas Devienne:

Γεννήθηκε στη Γαλλία το 1988. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και στη Leica Academy στην Αθήνα. Το έργο της περιστρέφεται συχνά γύρω από κοινωνικά θέματα. Projects της έχουν εκτεθεί σε μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Το 2016 η έκθεση “The journey, people on the move” με θέμα την προσφυγική κρίση, στην οποία συμμετείχε, φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα