Νέα προθεσμία στον Σταύρο Ψυχάρη για τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ

Νέα προθεσμία στον Σταύρο Ψυχάρη για τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ

Την τρίτη κατά σειρά προθεσμία έλαβε από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης. Τον Ιανουάριο του 2016 αναμένεται η κατάθεσή του

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τις αρχές Ιανουαρίου 2016, ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, που ελέγχεται για δάνεια του συγκροτήματος Τύπου.

Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για δάνεια που καταγγέλλεται πως χορηγήθηκαν χωρίς εγγυήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Η δικογραφία για τα δάνεια του ΔΟΛ αφορούν ποσά που φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς τα στελέχη των τραπεζών οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των υπό έρευνα δανείων. Η εισαγγελική έρευνα εστιάζει στον έλεγχο των επίμαχων δανείων, ώστε να διακριβωθεί αν οι τράπεζες εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την εξυπηρέτηση των χορηγούμενων πιστώσεων.

Ενώπιον των Εισαγγελέων έχουν κληθεί περίπου 45 στελέχη των επιτροπών των τραπεζών, οι οποίοι ζήτησαν να προηγηθούν των δικών τους καταθέσεων, όπως και αυτής του Σταύρου Ψυχάρη, οι καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων που έχουν υποδείξει.

Το αίτημα των στελεχών των τραπεζών έγινε δεκτό από τους εισαγγελείς, οι οποίοι έδωσαν προθεσμία σε όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να παραδώσουν τις εξηγήσεις τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής εξηγήσεων για τον ΔΟΛ, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network