Ο Ιβάν Σάββιδης μπαίνει στο Mega

Ο Ιβάν Σάββιδης μπαίνει στο Mega
SOOC

Είσοδος Σαββίδη στην τηλεοπτική αγορά μετά από εξαγορά μετοχών της πλευράς Μπόμπολα. Άγνωστη προς το παρόν η στάση της πλευράς Βαρδινογιάννη. Τι αναφέρει η ΝΔ

Μπαίνει  στην τηλεοπτική αγορά  η πλευρά Σαββίδη, με την εξαγορά μετοχών της πλευράς Μπόμπολα στο Mega. Όπως ανακοινώθηκε, ο  ομογενής επιχειρηματίας αποκτά  το 20% των μετοχών του καναλιού.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τον υπό ειδική διαχείριση ΔΟΛ, που κατέχει άλλο ένα 20% του Mega, το οποίο έχει δεσμευτεί προσωρινά από τις τράπεζες.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει εκδηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ενδιαφέρεται για τον ΔΟΛ. Άγνωστη παραμένει ως τώρα η αντίδραση της πλευράς Βαρδινογιάννη, που παραμένει σε ισχυρή θέση στη μετοχική σύνθεση του Μέγκα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Χέρι-χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει:   «Η συμφωνία Μπόμπολα-Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως δεν είναι καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών και συμπληρώνει: «Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του, και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». 

Η Πειραιώς υπογραμμίζει πως τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

- Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

- Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

- Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

«Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτική κόντρα για Σαββίδη - Mega

SHARE:

24Media Network