Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει: Αστυνομικοί υποδύονται τους εικονολήπτες σε συγκεντρώσεις

Φωτογραφικές μηχανές φωτορεπόρτερ
Φωτογραφικές μηχανές φωτορεπόρτερ EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ αποκαλύπτει στον News 24/7 στους 88,6 όσα γνωρίζει για την υπόθεση με τους αστυνομικούς που φέρονται να υποδύθηκαν τους εικονολήπτες για να καταγράψουν διαδηλωτές σε συγκεντρώσεις.

Για τις πρόσφατες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι άντρες της Ασφάλειας φέρονται να παρακολουθούσαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, υποδυόμενοι τους εικονολήπτες, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Στιγμιότυπα 24/7" με τον Βασίλη Κουφόπουλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης.

«Αυτό το φαινόμενο το έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές. Σαν Ένωση Φωτορεπόρτερ δεν έχουμε προχωρήσει μέχρι στιγμής σε επίσημη καταγγελία γιατί όταν υπάρχουν μεγάλες εκδηλώσεις ανοιχτές (συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις κ.ά.) μαζεύεται πολύς κόσμος. Σηκώνουν όλοι φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, φωτογραφίζονται, τραβάνε βίντεο... Δεν μπορούμε όταν βλέπουμε κάποιον που δεν είναι στην Ένωση να τον ρωτήσουμε "από πού είσαι". Δεν μπορείς να τους κάνεις έλεγχο. Αυτοί όντως μπορεί να ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι υποδύονταν τους φωτορεπόρτερ, ή μπορεί και να είναι κάποιοι άλλοι» είπε και διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σίγουρο (ότι ήταν αστυνομικοί).

«Σε όλες σχεδόν τις συγκεντρώσεις, βλέπουμε άγνωστους με κάμερες» συνέχισε.

SHARE:

24Media Network