Οι New York Times “μετακομίζουν” από το Χονγκ Κονγκ στη Σεούλ

Οι New York Times “μετακομίζουν” από το Χονγκ Κονγκ στη Σεούλ
Τα γραφεία των New York Times AP

Η αμερικανική εφημερίδα αποφάσισε να μεταφέρει μεγάλο μέρος του προσωπικού και της υποδομής της ψηφιακής της έκδοσης από το Χονγκ Κονγκ στη Σεούλ.

Η διεύθυνση της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times ανακοίνωσε την Τρίτη 14/7 την απόφασή της να μεταφέρει μέρος του προσωπικού της και της ψηφιακής υποδομής της από το Χονγκ Κονγκ στη Σεούλ, μετά την υιοθέτηση του δρακόντειου νόμου για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε στην αυτόνομη περιοχή το Πεκίνο.

«Ο ριζοσπαστικός νόμος για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ έχει ως αποτέλεσμα να εγείρονται πολλές αβεβαιότητες για τις συνέπειες που θα έχουν οι νέοι κανόνες στις δημοσιογραφικές μας δραστηριότητες», τόνισε η διεύθυνση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό των Τάιμς.

«Θεωρούμε ότι το φρονιμότερο είναι να καταρτίσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουμε να μετακινούμε τη δημοσιογραφική μας ομάδα», πρόσθεσε.

Οι Times της Νέας Υόρκης διατηρούν επί δεκαετίες την περιφερειακή έδρα τους στο Χονγκ Κονγκ, από όπου καλύπτουν την επικαιρότητα στην Ασία. Τα τελευταία χρόνια είχαν εγκαταστήσει εκεί μέρος του προσωπικού και της υποδομής του ιστότοπου της εφημερίδας.

Η διεύθυνση ανέφερε ότι θα μετακινήσει την ομάδα των πληροφορικών της, περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων της στο Χονγκ Κονγκ, στη Σεούλ την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μετακίνηση προσωπικού ή υποδομών που ανακοινώνει διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά την υιοθέτηση του νόμου για την εθνική ασφάλεια από τις αρχές στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο μήνα κι εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα