Πέθανε ο κορυφαίος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, Χάρολντ Έβανς

Πέθανε ο κορυφαίος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, Χάρολντ Έβανς
O Χάρολντ Έβανς το 1998 AP

Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους δημοσιογράφους της Βρετανίας και της Αμερικής. Το 2002 του απένειμαν τον τίτλο του μεγαλύτερου συντάκτη όλων των εποχών.

Ο χαρισματικός εκδότης, συγγραφέας και μάχιμος δημοσιογράφς, ο οποίος ηγήθηκε μιας έρευνας για το φάρμακο Thalidomide, Χάρολντ Έβανς, έφυγε από τη ζωή, όπως δήλωσε η σύζυγός του Τίνα Μπράουν, σε ηλικία 92 ετών.

Στα 70 χρόνια πορείας του στη δημοσιογραφία, ο Βρετανός Χάρολντ Έβανς ανέλαβε ηγετικές θέσεις ως εκδότης περιοδικών και βιβλίων, συγγραφέας και συντάκτης μεγάλων δημοσιογραφικών ομίλων. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο πρακτορείο Reuters.

Χάρολντ Έβανς AP

Επί 13 έτη εργαζόταν στους Sunday Times, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του εκδότη στο περιοδικό Conde Nast Traveller και αργότερα του προέδρου του εκδοτικού γίγντα, Random House.

Ήταν εκείνος που δημοσίευσε το μυστηριώδες πολιτικό μυθιστόρημα για τον Μπους “Primary Colours” , αλλά και απομνημονεύματα από αξιοσημείωτους συγγραφείς όπως ο Μανουέλ Νόριγκα και ο Μάρλον Μπράντο.

Ο σερ Χάρολντ Έβανς έγραψε επίσης πολλά βιβλία και το 2003 χρίστηκε ιππότης για τις υπηρεσίες του στη δημοσιογραφία.

Το 2002 μία δημοσκόπηση από το Press Gazette και το British Journalism Review του απένειμε τον τίτλο του μεγαλύτερου συντάκτη όλων των εποχών.

Παράλληλα, ο σερ Χάρολντ Έβανς ανέλαβε επικεφαλής της σύνταξης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters το 2011.

Έγινε πρότυπο της δημοσιογραφίας. Ο Κέβιν Μαγκουάιρ, αναπληρωτής συντάκτης της Daily Mirror, είπε ότι ήταν “εμπνευσμένος συντάκτης” που “ενσάρκωνε τα καλύτερα της δημοσιογραφίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα