Πρεμιέρα για τη “Μουρμούρα” στον Alpha και σαπουνοπερικός ανταγωνισμός

Πρεμιέρα για τη “Μουρμούρα” στον Alpha και σαπουνοπερικός ανταγωνισμός

Το δυνατό χαρτί του Alpha, η κωμική σειρά που σάρωσε τις τηλεθεάσεις τις δύο περασμένες σεζόν έκανε πρεμιέρα και αυτή τη φορά είχε απέναντί του την καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 "Μπρούσκο" που μεταφέρθηκε στην prime time

Η νέα σεζόν στα τηλεοπτικά πράγματα ξεκινά δειλά, δειλά με κάποιους από τους βασικούς παίχτες να ρίχνουν στην αρένα τα πρώτα τους δυνατά χαρτιά. Ο ΑΝΤ1 που την περασμένη σεζόν ξεκινούσε σταθερά στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης με την καθημερινή σειρά “Οι Συμμαθητές”, αποφάσισε να μετοικήσει στην ώρα αυτή το σίριαλ Μπρούσκο, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει με ένα επεισόδια των συμμαθητών. Από την άλλη, ο Alpha επέστρεψε με την πιο επιτυχημένη κωμική σειρά των τελευταίων ετών στην ελληνική τηλεόραση, τη “Μουρμούρα”.

Φαίνεται λοιπόν πως η απόφαση του σταθμού του Αμαρουσίου έπιασε τόπο, αφού το ελληνοκυπριακό καθημερινό μοιάζει να έχει φανατικό κοινό που το ακολούθησε στη νέα του ώρα. Έτσι στο γενικό σύνολο, οι δύο σειρές κατέγραψαν τηλεθέαση που θα μπορούσε με αθλητικούς όρους να κληθεί και ισοπαλία. Η κωμική σειρά του Alpha σημείωσε 25,4%, ενώ το Μπρούσκο κατέγραψε 24,4%.

Αν όμως κοιτάξει κανείς και το δυναμικό κοινό, τις ηλικίες δηλαδή 15-44, η σειρά του Alpha κατόρθωσε να παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αφήνοντας πολύ πίσω του το καθημερινό του ANT1. Συγκεκριμένα, η Μουρμούρα έφτασε το 32.9% με το Μπρούσκο να μένει στο 22.4%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η δυναμική και για τα σχέδια του MEGA, το οποίο δεν έχει ακόμη ξεδιπλώσει το νέο τηλεοπτικό του πρόγραμμα και πρέπει να τα βάλει από νωρίς με τηλεοπτικές προτάσεις που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης στην Prime Time.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα