Ψηφοφορία για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Ψηφοφορία για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ
Τα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ eurokinissi

Από Δευτέρα έως Τετάρτη οι δημοσιογράφοι – μέλη του ΕΔΟΕΑΠ καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να επικυρώσουν ή όχι την αλλαγή του καταστατικού ώστε να προχωρήσουν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τη διάσωσή του

Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απευθύνουν εκπρόσωποι του χώρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με κάλπες στην αίθουσα συνεδρίων του κτιρίου ΕΔΟΕΑΠ, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6η Νοεμβρίου, στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Ειδικά, για τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη Περιφέρεια αυτής, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τον ίδιο τρόπο και χρόνο, στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Τσιμισκή αρ. 43–5ος όροφος, με τη συμμετοχή και παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων, κατόπιν ορισμού από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού. Τονίζει δε ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων–μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα