Σε υψηλούς τόνους η συνδιάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε υψηλούς τόνους η συνδιάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καλείται να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μετά τη διακοπή της πρώτης διάσκεψης, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η νέα διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Όλες οι πληροφορίες. Διαβάστε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Νόμο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι από τη συζήτηση μεταξύ των ανώτατων δικαστών. Η διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Δεκατρείς ημέρες έχουν περάσει από τη ματαίωση της πρώτης διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ κεκλεισμένων των θυρών, με τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Νικου Σακελλαρίου να αιτιολογεί την εν λόγω απόφαση εξαιτίας του κλίματος που είχε δημιουργηθεί από δημόσιες τοποθετήσεις.

Η διαδικασία

Σήμερα οι σύμβουλοι της Επικρατείας συνεδριάζουν εκ νέου σε διευρυμένη Ολομέλεια, προκειμένου αρχικά να τεθεί προς κρίση το εάν οι προσφυγές είναι παραδεκτές στο στάδιο που κατατέθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί το παραδεκτό, το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι η εξής: αρχικά οι σύμβουλοι της Επικρατείας θα συζητήσουν επί του παραδεκτού. Θα τους δοθούν στους αντιπροέδρους του ΣτΕ οι προεισηγήσεις, στις οποίες αναφέρονται όλα τα νομικά ζητήματα και τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ο εισηγητής, κ. Παπαγεωργίου, θα υποστηρίξει τη θέση του λαμβάνοντας υπόψη τις επίμαχες προεισηγήσεις χωρίς βέβαια αυτές να είναι δεσμευτικες.

Αφού ο εισηγητής θέσει την άποψή του σχετικά με το αν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ειναι σύννομες, ακολουθεί ψηφοφορία. Εφόσον κριθούν παραδεκτές, τότε οι ανώτατοι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο Νόμος Παππάς είναι συνταγματικός ή όχι.

Νέα διάσκεψη την Παρασκευή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει προσδιοριστεί και ακόμα μία διάσκεψη για την ερχόμενη Παρασκευή (στις 09:30 το πρωί) καθώς εκτιμάται ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει απόψε απόφαση επί των προσφυγών.

Οι Ανώτατοι Δικαστές κεκλεισμένων των θυρών θα εξετάσουν την συνταγματικότητα ή μη της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.  Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είχε διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έθεσαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον περιορισμό των αδειών στις τέσσερις και την τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είχε οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα