Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση κατά δημοσιογράφου της για αναρτήσεις υπέρ του ΠΑΜΕ

To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ EUROKINISSI

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για τα δύο ποσταρίσματα στο Facebook του Νίκου Αγγελίδη για τα επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ γεγονός που προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση του δημοσιογράφου.

Δύο αναρτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη για τα επεισόδια μεταξύ στελεχών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας το Σάββατο ώθησαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκδώσει ανακοίνωση κατά του στελέχους της. 

Στις εν λόγω αναρτήσεις ο δημοσιογράφος πήρε σαφώς το μέρος του ΠΑΜΕ χωρίς να διστάσει να διατυπώσει τη γνώμη του. 

Η ΕΡΤ από την πλευρά της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

Ο Νίκος Αγγελίδης επανήλθε με νέα ανάρτηση τη Δευτέρα κατά το οποίο υπεραμύνθηκε της δουλειάς του αλλά και του δικαιώματός του να εκφράζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
SHARE:

24Media Network