Τέλος παροχής ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών από την κυβέρνηση

Τηλεκοντρόλ 
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Τηλεκοντρόλ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι προβλέπει η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Οι δορυφορικές συνδρομητικές πλατφόρμες, οι πάροχοι καλωδιακών δικτύων και οι πάροχοι γραμμικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων καλούνται να πληρώνουν στο δημόσιο για την παροχή των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών τους με κοινή απόφαση των υπουργών ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά και Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

ADVERTISING

Για την απόκτηση άδειας ή τη χορήγηση έγκρισης περιεχομένου από το ΕΣΡ, ανά περίπτωση, ο κάτοχος άδειας παροχής συνδρομητικών δορυφορικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών ή ο πάροχος γραμμικών τηλεοπτικών υπηρεσιών ευρυζωνικών δικτύων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ στο δημόσιο 44.021 ευρώ για κάθε 24 ώρες του συνολικού σε ημερήσια βάση χρόνου μετάδοσης προγράμματος και αντιστοίχως 8.804 ευρώ για τα ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Προβλέπεται επίσης για τις ίδιες περιπτώσεις παρόχων τέτοιων υπηρεσιών ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα ίσο με το 0,5% επί του ετήσιου τζίρου. Το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται ανά διετία πάντα κατά 0,5%  με ανώτατο πλαφόν το 3%.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να διαμορφώνει συνθήκες οικονομικής ισονομίας ανάμεσα στις δορυφορικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova (που ήδη κατέβαλαν τέλη συνδρομητικών υπηρεσιών) και τις αντίστοιχες των Vodafone και Wind (με την δεύτερη να προετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί σε αυτό το πεδίο).

Μένει να δούμε αν το μέτρο αυτό αφορά και την ιντερνετική πλατφόρμα Netflix, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας, αν και η έδρα της είναι στην Ολλανδία.

SHARE:

24Media Network