Τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει  η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν με 14 υπέρ και 11 κατά ότι ο νόμος 4339 βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται πλέον ο Νόμος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πλειοψηφία - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αποφάσισε ότι ο περιβόητος νόμος δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου ψήφισαν κατά τις ίδιες πηγές, 14 δικαστές, ενώ 11 σύμβουλοι αποτέλεσαν την μειοψηφία, κρίνοντας ότι ο νόμος είναι συνταγματικός.
 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αρμόδιας πηγής η οποία ανέφερε: "Καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους όλα ξεκινούν από το μηδέν". Με την απόφαση φαίνεται πως ακυρώνονται όλες οι διοικητικές πράξεις εφαρμογής του επίμαχου νόμου. Πλέον, αρμόδιο να ρυθμίζει σχετικά ζητήματα αναδεικνύεται αποκλειστικά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Κατά την έξοδό του από το κτίριο του ΣτΕ ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, Νικ. Σακελλαρίου, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. "Δεν μπορώ να κάνω απολύτως καμία δήλωση. Η διάσκεψη είναι μυστική" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως όλα δείχνουν, το Συμβούλιο της Επικρατείας παρά τα σενάρια που επικρατούσαν τις τελευταίες ώρες, έκριναν πως ο νόμος δεν ακολουθεί τις διατάξεις του Συντάγματος.

Μένει μόνο να εξακριβωθεί σε ποιά σημεία τέθηκε ζήτημα συνταγματικότητας προκαλώντας μία τόσο ξεκάθαρη ως προς το αποτέλεσμα απόφαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, Δημοπρασία για τις άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση νόμου για τα ραδιοτηλεοπτικά επεξεργάζεται η ΝΔ

Παρασκευόπουλος στη HuffPost Greece: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ

Ανασχηματισμός μετά το ΣτΕ

SHARE:

24Media Network