Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώνεται η αποσφράγιση των φακέλων

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώνεται η αποσφράγιση των φακέλων
ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓOI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ EUROGROUP ECOFIN ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΖΑΠΠΕΙΟ Eurokinissi

Οι 11 συνολικά αιτήσεις εξετάζονται από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Η αποσφράγισης των υποβληθέντων φακέλων συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και καταγραφής των προσκομιζομένων δικαιολογητικών που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας από την Επιτροπή διενέργειας Διαγωνισμού και διεκόπη στις 22.30 το βράδυ, συνεχίζεται από σήμερα το πρωί, στην ίδια αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Η διαδικασία αποσφράγισης αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα και παρά διάφορες φήμες αρμόδιες πηγές διαβεβαίωναν το News247 ότι δε θα δοθεί νέα προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την υποβολή δικαιολογητικών που εκκρεμούν, καθώς οι όροι του διαγωνισμού είναι σαφείς. Ανακοινώσεις συνεπώς αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιοτήτων για τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου:

1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ (του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL(της οικογένειας Βαρδινογιάννη)

3.ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ (της οικογένειας Κυριακού)

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη. Εκπροσωπείται από τον 38χρονο Αρτούρ Νταβιντιάν, που ανήκει στο επιτελείο  των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, είναι στο δ.σ. του ΠΑΟΚ και ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Ελλάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Dimera.)

5.ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά)

6.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (του πρώην εκδότη της εφημερίδας Πρώτη)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (του Βαγγέλη Μαρινάκη)

8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV” (του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη)

9.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (φέρεται να είναι κυπριακών συμφερόντων)

10.ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

11. CITY NEWS -ΑRΤ TV (του Γιώργου Καρατζαφέρη)

Ζήτημα φέρεται να υπάρχει με το φάκελο του Mega, η αποσφράγιση του οποίου και η καταγραφή των δικαιολογητικών ξεκίνησε χθες το βράδυ, καθώς δε διαθέτει τραπεζική ενημερότητα. Ελλείψεις φέρεται να έχει και ο φάκελος του Art TV κατά ορισμένες πληροφορίες.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 23 αιτήσεις ακυρώσεως κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition). Ο πρόδρος του ανωτάτου δικαστηρίου έδωσε προθεσμία έως τις 20 ιουλίου προκειμένου οι πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Κατά τη συζήτηση ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας επεσήμαναν στους δικαστές τις αντιρρήσεις τους γύρω από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις να κριθούν αντισυνταγματικές

Από την πλευρά τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημοσίου επιχείρησαν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των τηλεοπτικών σταθμών. “Φοβούνται τους νέους παίχτες στο παιχνίδι. Θέλουν να διατηρηθεί αυτη η παρανομία εσαεί. Να παίξουν αυτοι το παιχνίδι για να επηρεαζουν το δημόσιο βίο όπως θέλουν” ανέφεραν, προσθέτοντας: “Υπάρχει συνταγματική υποχρέωση να γίνει ο διαγωνισμός. Όλα τα άλλα είναι συσκότιση. Η σκοπιμότητα είναι να δημιουργηθεί σύγχιση, η οποία έχει σχεση με την προειδοποιητική επιστολή της επιτροπής, η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο”.

Η ΓΓΕΕ προχωρά παράλληλα στη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για το σχεδιασμό ανάπτυξη και εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας  σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου 7 της με αρ. 1/2016 προκήρυξης του Υπ Επ για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 αδειών.

Η πρόσκληση -οπως έγινε και με το διαγωνισμό των ελεγκτών- απευθύνεται σε εταιρείες που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία οι οποίες έχουν εκτελέσει και αναπτύξει  έργα λογισμικού προϋπολογισμού άνω των 300 χιλ ευρώ.

Το πληροφοριακό σύστημα θα έχει διαφορετική λειτουργικότητα:

1. Για την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, που θα ρυθμίζει όλες της παραμέτρους της διαδικασίας και τη διαχείριση των προσφορών που υποβλήθηκαν σε κάθε γύρο και

2. Για τους  συμμετέχοντες στη δημοπρασία μέσω της οποίας θα γίνει η υποβολή των προσφορών για το στάδιο 1 και 2 της κάθε φάσης καθώς και η ενημέρωση των συμμετεχόντων σε κάθε γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα διαθέτει ειδική θωράκιση, ώστε οποιαδήποτε έξωθεν απόπειρα παρείσφρησης να ανιχνεύεται και να εξουδετερώνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα