Το Star ζήτησε συγγνώμη για το “…τίποτα” του Λιγνάδη

Το Star ζήτησε συγγνώμη για το “…τίποτα” του Λιγνάδη
video printscreen

Ο τηλεοπτικός σταθμός, αφού πρώτα προσπάθησε να αναλάβει τον άτυπο ρόλο της δικαιοσύνης στο δελτίο της Παρασκευής, μετά τις έντονες αντιδράσεις απολογήθηκε για το εν λόγω ρεπορτάζ.

“Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το…τίποτα” ήταν ο τίτλος ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR το βράδυ της Παρασκευής 12/2 που αφορούσε τις κατηγορίες που εμπλέκεται το τελευταίο διάστημα ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του σταθμού, ο γνωστός σκηνοθέτης βρίσκεται “στο μάτι του κυκλώνα για το …τίποτα”, με τους χρήστες του Διαδικτύου να κατηγορούν το STAR ότι προσπαθεί για κάποιο λόγο να προστατέψει και να υπερασπιστεί τον γνωστό καλλιτέχνη πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες.

Να θυμίσουμε ότι ο σκηνοθέτης πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο στην επιστολή παραίτησής του για “προσωπικές επιθέσεις” και “σκοπιμότητες”.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μπήκε στο μάτι του κυκλώνα μέσα από καταγγελίες και μηνύσεις. Η πρώτη καταγγελία από τον ΝΣ περιορίστηκε όμως μόνο σε συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα και δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Η μήνυση που κατατέθηκε από τον ΒΚ, κάτοικο Γερμανίας, ότι τον βίασε σε ηλικία 15 ετών, παραγράφεται λόγω παρέλευσης των απαιτούμενων ετών που ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου. Νομικά, οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη μέχρι αυτή τη στιγμή πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό, κυρίως σε ό,τι αφορά στο 15χρονο”, ανέφερε το ρεπορτάζ που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, αφού πρώτα προσπάθησε να αναλάβει τον άτυπο ρόλο της δικαιοσύνης, το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, απολογήθηκε για το εν λόγω ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για “ανθρώπινο λάθος”, ενώ ακόμη διευκρινίστηκε ότι ο σταθμός υποστηρίζει και στέκεται πλάι στα θύματα κακοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια των καταγγελιών του τελευταίου διαστήματος.

“Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε πως ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας”, ανέφερε η δημοσιογράφος του STAR, Τασούλα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα