Το Youtube διέγραψε λογαριασμό διάσημου συνωμοσιολόγου

Το Youtube διέγραψε λογαριασμό διάσημου συνωμοσιολόγου
David Icke Youtube @London Real

Ο David Icke, γνωστός συνωμοσιολόγος, δεν θα έχει πλέον βήμα στο Youtube. Διέδιδε ψευδείς ειδήσεις κατά τη διάρκεια της "μάχης" με τον κορονοϊό, τον οποίο συσχέτιζε με το 5G

Το Youtube διέγραψε τον λογαριασμό του συνωμοσιολόγου David Icke, καθώς, όπως υποστήριξε, τα βίντεο του παραβίαζαν τις πολιτικές της πλατφόρμας και συνέβαλαν στην παραπληροφόρηση για τον Covid-19.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής έχει μοιραστεί αμφιλεγόμενες απόψεις του σε διάφορες πλατφόρμες. Ένας από τους ισχυρισμούς του είναι μάλιστα, πως ο κορονοϊός σχετίζεται με το δίκτυο 5G.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας του Youtube ανέφερε στο BBC “Η πολιτική της πλατφόρμας μας είναι ξεκάθαρη σχετικά με τη διάδοση ειδήσεων, οι οποίες αμφισβητούν την ύπαρξη αλλά και την μετάδοση του κορονοϊού, όπως αυτά περιγράφονται από τον ΠΟΥ και από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εξαιτίας των συνεχών παραβιάσεων, αναγκαστήκαμε να διαγράψουμε τον λογαριασμό του David Icke.

Την διαγραφή του λογαριασμού του στο Youtube, ακολούθησε και η διαγραφή της σελίδας του στο Facebook.

Φημισμένοι γιατροί και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο Dr Christian Jessen και ο Adam Kay, έχουν ζητήσει επανειλημμένα να απαγορευθεί στον David Icke να χρησιμοποιεί τις παραπάνω πλατφόρμες. Είχαν μάλιστα και την υποστήριξη του Κέντρου Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (Centre for Countering Digital Hate – CCDH), σύμφωνα με το οποίο τα βίντεο του Icke είχαν πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές.

Το CCDH ζήτησε κι από άλλα δίκτυα (Instagram και Twitter) να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Youtube Και της Facebook. “Τα ψέματα κοστίζουν ζωές σε περιόδους επιδημιών. Η αποτυχία τους (των δικτύων) να ανταποκριθούν έγκαιρα μπορεί να μας θέσει όλους σε ρίσκο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα