Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη δημοσιογράφο του Mega, Σοφία Καρτάλη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη δημοσιογράφο του Mega, Σοφία Καρτάλη
Καστανιές Έβρου AP

Με την κατηγορία ότι εισέβαλε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, η δημοσιογράφος Σοφία Καρτάλη συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κρατείται στην Αδριανούπολη. Αναμένεται να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Στα κρατητήρια της Αδριανούπολης κρατείται η Σοφία Καρτάλη, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η οποία συνελήφθη την Κυριακή, από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με την κατηγορία ότι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Η Σοφία Καρτάλη αναμένεται από ώρα σε ώρα να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πόλης για να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.   

Την υπόθεση παρακολουθούν οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές, οι οποίες, αντιδρώντας άμεσα, όρισαν από την πρώτη στιγμή δικηγόρο στο πλευρό της Ελληνίδας δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι με την ίδια κατηγορία συνελήφθη και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Open, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έκανε ρεπορτάζ με πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την είδηση της σύλληψης είχε μεταδώσει η ίδια η δημοσιογράφος, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα