Τριγμοί και ρήγματα στην απεργία των δημοσιογράφων

Φωτό αρχείου

Με νέο κάλεσμά της η ΕΣΗΕΑ ζητά από τους δημοσιογράφους να μην επιτρέψουν το τύπωμα τριών εφημερίδων

“Όλοι τώρα στο Κορωπί στη Διασταύρωση Βασ. Κων/νυ και Βάρης Κορωπίου όπου τυπώνονται τρία απεργοσπαστικά φύλλα”, αναφέρει με μήνυμά της η ΕΣΗΕΑ η οποία καλεί τα μέλη της να μην επιτρέψουν το τύπωμα εφημερίδων. Σημειώνεται ότι η απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΣΥ συνεχίζεται και τη Μ. Τρίτη, όπου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ με άλλο μήνυμά της, σημείωνε προς τα μέλη της, να μην πιστεύουν την παραπληροφόρηση περί κυκλοφορίας εφημερίδων.

Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε

Ένταση στην ΕΣΗΕΑ

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την πορεία της απεργίας στα ΜΜΕ, εισέβαλαν το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέμειναν στον χώρο όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση για περίπου είκοσι λεπτά, ζητώντας απεργία διαρκείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφού πέταξαν φυλλάδια αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.

Αναστολή της απεργίας ζητά ο ΣΚΑΙ

Σημειώνεται, πως το πρωί οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ με ψήφισμά τους ζήτησαν την αναστολή της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης της Συνέλευσης των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ:

«Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του site του Ομίλου ΣΚΑΪ

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Οι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ εκτιμούν ότι η διαρκής απεργιακή κινητοποίηση έχει συμπέσει με μία περίοδο όπου οι εξελίξεις τείνουν να μας προσπεράσουν. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντά μας κινδυνεύουν περισσότερο όταν επιλέγουμε τη σιγή παρά από την δυναμική μας παρουσία στην δημόσια σφαίρα.

Θεωρούμε ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα διενέργειας ενός Eurogroup (ίσως την Μεγάλη Πέμπτη) στο οποίο θα συζητηθεί το επιπλέον πακέτο μέτρων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική διαδικασία που χρονικά ωθεί την συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά το Πάσχα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το συμφέρον του κλάδου δεν είναι στην συνέχιση της απεργίας, αλλά στην αναστολή της.

Ως εκ τούτου ζητούμε από την Ένωση, να αναστείλει το ταχύτερο την απεργία και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 06:00 το πρωί. Οι Δημοσιογράφοι του Ομίλου ΣΚΑΪ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαμάχη για την απεργία των δημοσιογράφων

SHARE:

24Media Network