ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η Μαρλίς Πέτερσεν και η Σόνια Γιόντσεβα

Δύο ντίβες της Όπερας και το ροζ σκουφάκι της Μιμής

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για τις Μαρλίς Πέτερσεν και Σόνια Γιόντσεβα που, μέσα σε ένα 48ωρο, χάρισαν μοναδικές ερμηνείες στη χώρα μας. Δυο ντίβες της όπερας με πολλές διαφορές και μία κοινή συνισταμένη: Την εξαιρετική ποιότητα της φωνής τους.

Νίκος Καραθάνος - Προμηθέας

Έλενα Ακρίτα: Γιατί δεν μου άρεσε ο Προμηθέας του Καραθάνου

H Έλενα ακρίτα γράφει για την παράσταση "Προμηθέας" του Νίκου Καραθάνου κι εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν της άρεσε μια "υπερβολικά επεξηγηματική" παράσταση που όμως είχε ένα εξαιρετικό κείμενο.

To «All Star Γκαλά Βέρντι» που διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στο οποίο έλαβαν μέρος η σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, η μέτζο Ανίτα Ρατσβελισβίλι, ο τενόρος Γιουσίφ Εϊβάζοφ και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Φιλίπ Ωγκέν.

Είδα (και άκουσα) το Γκαλά Βέρντι στο Καλλιμάρμαρο

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για μια once in a lifetime εμπειρία στο Καλλιμάρμαρο, την Άννα Νετρέμπκο, την εξαιρετική ορχήστρα της ΕΛΣ και τον Γιουσίφ Εϊβάζοφ, που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από τον "κύριο της κυρίας".

Ο Μουζουράκης στην Επίδαυρο

Ο Μουζουράκης στην Επίδαυρο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην παράστασή του "Ιππείς" μάς μίλησε για το σήμερα της κωμωδίας χωρίς να ευτελίσει αυτό το "σήμερα" με ευκολίες που παραπέμπουν σε μπουλούκια άγια μεν, ντεμοντέ δε. Γράφει η Έλενα Ακρίτα.

Μήπως η Ελένη Καραϊνδρου ζηλεύει την Αναστασία Ζαννή;

Μήπως η Ελένη Καραϊνδρου ζηλεύει την Αναστασία Ζαννή;

Όσοι μίλησαν για απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα της κ. Ζαννή, ας εκτονώσουν αλλού την ευαισθησία τους, όχι σε μια τραγουδίστρια που με τις δημόσιες σχέσεις, κατορθώνει να παραγκωνίσει τις μεγάλες φωνές Ελληνίδων ερμηνευτριών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Πρωθυπουργέ, πότε θα αποπέμψετε την κ. Μενδώνη;

Μετά τους χειρισμούς Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, το θέμα δεν είναι πότε θα παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού. Δεν θα το κάνει ποτέ. Το θέμα είναι πότε θα την αποπέμψει ο πολιτικός της προϊστάμενος.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Λιγνάδης

Τι γίνεται με τον Λιγνάδη, κυρία Μενδώνη; - Μία πρόσληψη, πολλά ερωτήματα

H Έλενα Ακρίτα, θέτει μια σειρά ερωτημάτων στην υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με μια συγκεκριμένη πρόσληψη στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο συντηρείται με τα χρήματα των πολιτών.

Σε φάγαν τα κυκλώματα

Σε φάγαν τα κυκλώματα

Κλίκες, καριέρες που καταστράφηκαν, θιασάρχες, σταρ, σκηνοθέτες, κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και άνθρωποι που στάθηκαν στη φωτεινή πλευρά του θεατρικού φεγγαριού. Η Έλενα Ακρίτα γράφει για τους εξουσιαστές του σανιδιού και τον Γιώργο Κιμούλη, που πήγαν να τον φάνε τα κυκλώματα, γλίτωσε και έγινε ο ίδιος κύκλωμα.