Μία προφυλάκιση, τρεις ελεύθεροι για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Αγ. Στεφάνου. Για "διόγκωση της υπόθεσης" κάνει λόγο ο συνήγορος του 42χρονου που προφυλακίστηκε (vid)
- 15 Δεκεμβρίου 2013 19:15
Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε την Κυριακή (15/12) ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, ένας 39χρονος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 33χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ένας 34χρονος και ένας 42χρονος απολογήθηκαν, με τους τρεις πρώτους να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ο 42χρονος πολίτης πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Ο 34χρονος, μάλιστα, αναζητούνταν και παρουσιάστηκε την Κυριακή αυτοβούλως στις αρχές.
Να θυμίσουμε ότι εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Μετά την απόφαση για προφυλάκιση του 42χρονου, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του, επέρριψε ευθύνες τόσο στους αστυνομικούς όσο και στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για “διόγκωση της υπόθεσης εξαιτίας του υπερβολικού ζήλου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.”.
Πληροφορίες από patrastimes.gr