Μηχανή του Χρόνου: Ο άγνωστος Κλιντ Ίστγουντ

Μηχανή του Χρόνου: Ο άγνωστος Κλιντ Ίστγουντ

Κατατάχθηκε στο στρατό, αλλά δεν πολέμησε στην Κορέα και έπαιζε πιάνο στα μπαρ για να πίνει τσάμπα μπύρες και να γοητεύει τα κορίτσια

Όταν γεννήθηκε ζύγιζε σχεδόν 5 κιλά και οι νοσοκόμες τον περιέφεραν στους διαδρόμους του νοσοκομείου για να δει ο κόσμος το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε εκείνο τον χρόνο.

Ο πατέρας του έψαχνε δουλειά την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης στις Η.Π.Α, με αποτέλεσμα να μετακινούνται σε όλη τη χώρα συνεχώς. Ο μικρός του γιος δέθηκε πολύ με την οικογένειά του, αλλά με τις συνεχείς μετακομίσεις, δυσκολευόταν πολύ να βρει φίλους της ηλικίας του. Για ένα διάστημα, φρόντιζε ό,τι ζώο έβρισκε στον δρόμο του. Από σκυλιά μέχρι φίδια και ποντίκια.

Αναγκάστηκε να τα αφήσει να φύγουν, αφού του έβαλε τις φωνές η μητέρα του.

Ως έφηβος, τα ενδιαφέροντα του ήταν δύο: τα αυτοκίνητα και η τζαζ μουσική.

Στα 15, αγόρασε και έφτιαξε το δικό του αμάξι και η αστυνομία πάντα τον ακολουθούσε όποτε το οδηγούσε, γιατί έκανε υπερβολικό θόρυβο. Τα σαββατοκύριακα έπαιζε πιάνο σε διάφορα μαγαζιά και για αντάλλαγμα, τον άφηναν να πίνει μπύρα δωρεάν.

Έπαιζε ακόμα και σε πάρτυ φίλων του, ιδιαίτερα όταν κατάλαβε ότι οι μουσικοί είχαν μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες.

To 1951 κατατάχτηκε στον αμερικάνικο στρατό, αλλά δεν έφυγε ποτέ για την Κορέα, όπου διεξαγόταν ο πόλεμος.

Αντιθέτως, έγινε καθηγητής κολύμβησης και πέρασε τα στρατιωτικά του χρόνια ασφαλής. Έκει γνώρισε έναν νεαρό ηθοποιό που του είπε ότι θα μπορούσε εύκολα να βρει δουλειά ως ηθοποιός στα στούντιο της Universal, γιατί έψαχναν όμορφους και ψηλούς νεαρούς σαν αυτόν. Πράγματι τον προσέλαβαν με 100 δολάρια την εβδομάδα, αν και τους φάνηκε τελείως άπειρος.

Δεν τους άρεσε ο τρόπος που ψιθύριζε τις ατάκες του μέσα απ’ τα δόντια του ούτε ο τρόπος που κοιτούσε την κάμερα με μισόκλειστα τα μάτια. Αλλά για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά έγινε διάσημος. Ταίριαζαν στους ρόλους που επέλεγε στα γουέστερν. Ο νεαρός είναι ο ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ.

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου

«Ουίνστον, φέρεσαι σαν Πασάς. Σε παρακαλώ, μην προσηλυτιστείς στο Ισλάμ». Οι συγγενείς του Τσώρτσιλ ανησυχούσαν ότι θα γινόταν μουσουλμάνος

«Επεισόδιο Νίκολσον». Ο Άγγλος πρέσβης που ταπείνωσε τον Χ. Τρικούπη και την ελληνική χωροφυλακή στην πλατεία Συντάγματος

SHARE:

24Media Network