Μηχανή του Χρόνου: Οι αχώριστοι εραστές του Valdaro που έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια!

Μηχανή του Χρόνου: Οι αχώριστοι εραστές του Valdaro που έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια!

Δύο σκελετοί 6.000 ετών βρέθηκαν σφιχτά αγκαλιασμένοι με τα χέρια και τα πόδια τους πλεγμένα μεταξύ τους. Οι εικασίες για το αρχαίο ζευγάρι

Πρόκειται για δύο σκελετούς 6.000 ετών από τη νεολιθική εποχή που ανακαλύφθηκαν στη Β. Ιταλία το 2007 και αναζητούν μόνιμη στέγη σε μουσείο. Επί 6.000 χρόνια ήταν σφιχτά αγκαλιασμένοι μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. Ονομάστηκαν εραστές του Valdaro από το όνομα του χωριού κοντά στην Μάντοβα της Ιταλίας όπου ανακαλύφθηκαν.

Βρέθηκαν σφιχτά αγκαλιασμένοι με τα χέρια και τα πόδια τους πλεγμένα μεταξύ τους. Αρχικά οι επιστήμονες πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε μια τραγική ιστορία αγάπης σαν εκείνες για τις οποίες φημίζεται η Μάντοβα .

Είναι η πόλη στην οποία εξορίστηκε ο Ρωμαίος και έμαθε την είδηση θανάτου της αγαπημένης του Ιουλιέτας. Επίσης, είναι η πόλη που επέλεξε ο Τζιουζέπε Βέρντι για την όπερα Ριγκολέτο, μια ακόμα ιστορία αγάπης και θανάτου.

Μηχανή του Χρόνου: Οι αχώριστοι εραστές του Valdaro που έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια!

Όμως, η έρευνα έδειξε ότι το ζευγάρι δεν είχε βίαιο θάνατο. Μάλλον ήταν δυο νέοι άνθρωποι γύρω στα 18 που πέθαναν αγκαλιασμένοι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας μια παγωμένη νύχτα. Η καθηγήτρια Silvia Bagnoli, πρόεδρος του συλλόγου » Εραστές της Μάντοβας » δεν απορρίπτει αυτήν την εκδοχή αν και θεωρεί πιθανότερο το ενδεχόμενο να τοποθετήθηκαν αγκαλιασμένοι μετά το θάνατό τους.

Το μυστήριο ίσως δεν λυθεί ποτέ. Σήμερα το ζευγάρι εκτίθεται στην είσοδο του μουσείου της Μάντοβας χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου «Εραστές της Μάντοβας», που ζητούν να παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο μουσείο, ώστε το ζευγάρι να έχει μόνιμη στέγη λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Διαβάστε ακόμη στη Μηχανή του Χρόνου:

-Η θρυλική γυναίκα κατάσκοπος που επικήρυξε η Γκεστάπο με 5 εκατομμύρια φράγκα. Σκότωσε με λαβή τζούντο τον Γερμανό που την καταδίωκε!

- Ραδιοφωνικός παραγωγός έλιωσε με οδοστρωτήρα 200 δίσκους του Κατ Στίβενς, επειδή πίστευε ότι υποστήριξε τη δολοφονία του Σαλμάν Ρουσντί


 

SHARE:

24Media Network