Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Οι αμετανόητοι δολοφόνοι. Οι τελευταίες τους κουβέντες αντικρίζοντας το θάνατο. Σοκάρουν με τις κυνικές εξομολογήσεις τους, ακόμα και στα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Όταν ένας άνθρωπος βρεθεί αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών και πρέπει να «δει» το επερχόμενο τέλος του, το πιθανότερο είναι πως οι τελευταίες του λέξεις θα δείχνουν τουλάχιστον μεταμέλεια και συγχώρεση. Μάλιστα στις πολιτείες της Αμερικής όπου εφαρμόστηκε η θανατική ποινή, ειδικά τις δεκαετίες του ’80 και ’90, ήταν αναγνωρισμένο δικαίωμα των θανατοποινιτών να πουν δημόσια, εάν το επιθυμούσαν, τις τελευταίες τους κουβέντες. Τις περισσότερες φορές ήταν λόγια που έδειχναν να αναζητούν την λύτρωση και τη μετάνοια. Όμως δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις, όπου οι μελλοθάνατοι με αφοπλιστικό κυνισμό και απάθεια, χωρίς καμιά φορά να κατανοούν τις πράξεις τους, μιλούσαν για το μαρτυρικό τέλος των θυμάτων τους και περιέγραφαν με σοκαριστικές λεπτομέρειες τα βασανιστικά τελευταία λεπτά της ζωής τους. Είναι οι θανατοποινίτες που έδωσαν νέο πεδίο έρευνας στους εγκληματολόγους.

Jason Massey, 28 ετών. Ο «χασάπης» της επαρχίας Ellis

Ο Massey αφού πυροβόλησε στο κεφάλι τα αδέρφια Brian (14) και Christina King (13), ολοκλήρωσε το έγκλημά του τεμαχίζοντας το κορίτσι. Ο αιμοσταγής δολοφόνος δεν αποκάλυπτε μέχρι την ημέρα της εκτέλεσης του που είχε κρύψει το κεφάλι και τα χέρια του άτυχου κοριτσιού.

Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Τα άτυχα αδέλφια Brian και Christina King

Οι τελευταίες του κουβέντες ήταν: «Αρχικά, θα ήθελα να απευθυνθώ στην οικογένεια των θυμάτων. Έχω την ανάγκη να ομολογήσω ενώπιον σας ότι εγώ διέπραξα τη δολοφονία. Εγώ αφαίρεσα τις ζωές των παιδιών σας. Δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο σας και ούτε μπορώ να αναλογιστώ τι ακριβώς είναι αυτό που σας στέρησα και αν θα το ξεπεράσετε ποτέ ή αν θα μπορέσετε σε μια άλλη ζωή ίσως να με συγχωρήσετε. Τα λείψανα της κόρης σας βρίσκονται κρυμμένα στην όχθη του ποταμού Trinity. Εκεί όπου εκτέλεσα και τα δυο νεαρά παιδιά. Σας δίνω το λόγο μου ότι η Christina δεν υπέφερε από αυτό που της έκανα. Ούτε και ο Brian. Σας το ορκίζομαι!

Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Ο Jason Massey καταδικάστηκε για τον θάνατο του 14χρονου Brian και της 13χρονης αδερφής του Christina King

Τώρα θα ήθελα να μιλήσω με την μητέρα και την οικογένεια μου. Μαμά, σε αγαπώ πολύ. Σας αγαπώ όλους. Σας ευχαριστώ που παρά την πράξη μου με επισκεπτόσασταν στη φυλακή. Όλα τα δεινά που έχω περάσει, τόσο εγώ όσο και εσείς μέσα από το κακούργημα που έκανα, μας έφεραν πιο κοντά στον Θεό. Ίσως αυτό να ήταν το θέλημα Του για μένα. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Καλή μας αντάμωση… Ναι, τώρα είμαι έτοιμος. Μπορείτε να συνεχίσετε«.

Thomas Barefoot, 39 ετών. Ο ψυχρός εκτελεστής

Ο Barefoot, καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού Carl LeVin ύστερα από το τέλος μιας δίκης, παρουσία όλων των ενόρκων. Μετά την σύλληψη του εξετάστηκε από ειδικούς ψυχιάτρους που τον έκριναν επικίνδυνο για μελλοντικές εγκληματικές ενέργειες και έτσι του αποδόθηκε η εσχάτη των ποινών.

Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Ο Barefoot διαγνώστηκε με «εγκληματική κοινωνιοπάθεια». Κατά τους ειδικούς αυτή η ψυχική ασθένεια χαρακτηρίζεται από την εγκληματική αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Σε βαθμό που τον ωθεί να εγκληματήσει εις βάρος του

Οι τελευταίες του λέξεις φανερώνουν την ψυχική του ανισορροπία: «Ελπίζω πως μια μέρα θα κατανοήσουμε το κακό που αφήνουμε να εξελιχθεί αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι θα το μετανιώσετε. Είμαι όπως ακριβώς οι μάγισσες στην πυρά. Προσεύχομαι καθημερινά για την ψυχή της συζύγου του LeVin προκειμένου να διώξει την κακία από την καρδιά της γιατί σε άλλη περίπτωση θα καεί και εκείνη στην κόλαση. Λυπάμαι αν έχω πειράξει κάποιον! Σε όλους τους φίλους μου…Αντίο!» Έκανε νεύμα ότι είναι έτοιμος και σώπασε οριστικά.

David Harris, 43 ετών. Ο αμετανόητος

Ο Harris, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τον θάνατο του Mark Mays και της συντρόφου του Roxanne Lockard. Ο καταδικασμένος σε θάνατο Harris, εισέβαλε στο σπίτι του Mays την ώρα που κοιμόταν με την σύντροφο του και τον εξανάγκασε να κλειδωθεί στο μπάνιο, ενώ εκείνος παράλληλα έφευγε με το αγροτικό του αυτοκίνητο παίρνοντας μαζί του την Lockard. Το θύμα κατάφερε να βγει εγκαίρως από το μπάνιο του σπιτιού και κυνήγησε με το αυτοκίνητο του το αγροτικό του δράστη. Μόλις τον αντιλήφθηκε ο Harris άνοιξε πυρ εναντίον του. Ωστόσο δεν υπολόγισε ότι και ο Mays οπλοφορούσε. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες του Harris ο Mark και η Roxanne.

Μηχανή του χρόνου: Οι αμετανόητοι δολοφόνοι και οι σοκαριστικές εξομολογήσεις τα τελευταία λεπτά της ζωής τους

Ο Harris κατά τη διάρκεια της θητείας του στον αμερικανικό στρατό συνελήφθη επ” αυτοφόρω να διαπράττει κλοπή και εξέτισε ποινή έξι ετών

H τελευταία του κουβέντα ήταν: «Ναι, είμαι έτοιμος. Κύριε, Ιησού Χριστέ σου παραδίδω το πνεύμα μου ως γνήσιος Αμερικανός πολίτης και ήρωας. Λοιπόν, κάντε το!». Πως ενεργεί η θανατηφόρα ένεση που χορηγείται στους θανατοποινίτες μέσα από ρεπορτάζ του CNN:

Διαβάστε ακόμη στη Μηχανή Του Χρόνου:

Τζουζέπε Βέρντι, ο συνθέτης του Ναμπούκο και της Τραβιάτας κόπηκε από το ωδείο ως μετριότητα. Προκάλεσε «πόλεμο» στο χωριό του και έχασε πρόωρα τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του

Οι φοιτητικές διαδηλώσεις στο Παρίσι που κατέληξαν σε απεργία 10 εκατομμυρίων πολιτών. Μετά τον Μάη του ’68 η Γαλλία ήταν μια διαφορετική χώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE:

24Media Network